:

Szerző: Koi Tamás

2009. május 7. 13:53

Megtámadja a frekvenciatendert a GTS-Datanet

A GTS-Datanet szabálytalan ajánlatkérési eljárásra hivatkozva megtámadja a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 26 GHz-es frekvenciasáv használatára vonatkozó pályázatának április végén kihirdetett eredményét. A cég az Antenna Hungáriával közösen pályázott az egyik frekvenciacsomagra, melynek tízéves használati jogát végül nem a GTS-Datanet nyerte. A vállalat vezetése szerint a hatóság eljárási hibákat vétett a pályáztatás során.

[HWSW] A hatóság által tavaly októberben meghirdetett hét frekvenciapályázat közül csak kettőnél született eredmény a pályázatok elbírálását követően, így a Magyar Telekom és az Antenna Hungária a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntésének eredményeként megkezdheti a 26 GHz-es frekvencia használatát. Mivel a negyedik mobilszolgáltató megjelenését célzó tender után a 450 MHz-es frekvenciasáv használatára kiírt pályázat is eredménytelen lett, ezért további három, 26 GHz-es pályázatnál sem hirdetett győztest az NHH. Az 56 MHz sávszélességű \"E\" csomagra az Antenna Hungária és a GTS-Datanet Kft. pályázott, a szintén tíz évre szóló használati jogosultságot nettó 220 millió forintos ajánlatával az Antenna Hungária nyerte.

Az \"E\" csomagnál született eredményt most a vesztes pályázó, a GTS-Datanet vitatja, szerintük az NHH határozata olyan ajánlatkérési eljáráson alapul, amely nem felel meg sem a pályázati kiírási dokumentációnak, sem a hatályos jogszabályoknak, így a cég a jogszerűtlen első fokú határozat megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kívánja kezdeményezni.

A szolgáltató kifogásolja, hogy bár az eredeti pályázati kiírás szerint a tárgyalások legkorábban 2009. január 7-én indultak volna meg az NHH és a pályázók között, a felek már december 18-án tárgyalóasztalhoz ültek, erről azonban a hatóság csak december 16-án kelt levelében értesítette a pályázókat. Az eljárás menetének megváltoztatása a GTS-Datanet szerint a pályázati kiírás módosításának minősül, amely a vonatkozó jogszabály szerint leghamarabb annak közzétételétől számított ötödik napon léphet hatályba, így az NHH eljárása nem felelt meg a jogszabályi feltételeknek.

\"Cégünk az eljárás során írásban és szóban többször sérelmezte az eljárás jogszerűtlenségét, amelyre választ nem kapott\" -- mondta el Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója. \"Az NHH 2008. december 22-e és az eredményhirdetés között eltelt több mint négy hónapban újabb ajánlattételi lehetőséget nem biztosított a pályázók számára. Az ajánlatkérési eljárás fenti szabálytalanságai miatt azt fontolgatjuk, hogy megtámadjuk az NHH döntését\" -- tette hozzá.

A GTS-Datanetnél lapunk kérdésére elmondták, hogy a szolgáltató feltett szándéka a fellebbezés benyújtása, a vállalat jogászai jelenleg a szövegezésen dolgoznak, azaz biztos, hogy másodfokon születik csak eredmény az \"E\" csomagnál. Megkerestük az NHH-t is a GTS-Datanet kifogásával kapcsolatban, ahol Márton György szóvivő arról tájékoztatott minket, hogy ha a cég valóban megfellebbezi az eredményt, a hatóság a működési szabályoknak megfelelően másodfokon ki fogja vizsgálni a kifogásolt pontokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.