Szerző: Bodnár Ádám

2009. május 6. 13:32

Új üzleti okostelefon a Nokiától: E52

Minden különösebb hírverés nélkül, csendben dobta piacra új üzleti okostelefonját a Nokia. Az E52 az E51 utódja, ennek megfelelően nem QWERTY kiosztású, hanem hagyományos billentyűzettel rendelkezik, cserébe könnyű, vékony, bármilyen zsebben könnyen elfér és sokáig bírja töltés nélkül.

Az E52 minden tud, amit egy okostelefonnak tudnia kell, 2,4 hüvelykes kijelzőjének felbontása 240x320 pixel, rajta Symbian Series 60 felhasználói felület terpeszkedik. Az előre telepített alkalmazások között megtalálni a Nokia E75-ben debütált új Nokia Messaginget, amely a mobil e-mailezést teszi kényelmessé. Flash-lejátszó is van az E52 szoftverei között. A készülék saját memóriája csupán 60 megabájt, de akár 16 gigabájtos microSD kártyával is szót ért.

A négysávos telefon nem csak HSDPA-, hanem HSUPA-támogatást is kapott, a feltöltési sebesség így elméletileg 2 megabit is lehet másodpercenként. Nem hiányzik az E52-ből a GPS, a Wi-Fi és a Bluetooth 2.0 sem. A hátoldalon egy 3,2 megapixeles kamerát találni, de a megcélzott vásárlóközönség alighanem a zajcsökkentős mikrofonnak örül majd leginkább, no meg a szinte elképzelhetetlenül hosszú akkus üzemidőnek. A Nokia azt állítja, az E52-t elég 23 naponta feltölteni, a beszélgetési idő pedig akár 8 óra is lehet. Az akkumulátor akár USB-porton át is tölthető.

Az E52-vel várhatóan az év második felében találkozhatunk a boltokban, a készülék ezüst és drapp színekben jelenik meg, ajánlott kiskereskedelmi ára 245 euró, mai árfolyamon ez mintegy 70 ezer forintnak felel meg.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról