:

Szerző: Bányai György

2009. május 4. 15:40

Jönnek a 11,6 hüvelykes netbookok

Két gyártó is bejelentette, hogy közeljövőben a mostaniaknál nagyobb, 11,6 hüvelykes kijelzővel szerelt netbook piacra dobását tervezi. Az Acer Aspire One 751-es modelljének technikai adatait teljes egészében ismerjük már, az ASUS új gépével kapcsolatban azonban még csak találgathatjuk a részleteket.

[HWSW] Két gyártó is bejelentette, hogy közeljövőben a mostaniaknál nagyobb, 11,6 hüvelykes kijelzővel szerelt netbook piacra dobását tervezi. Az Acer Aspire One 751-es modelljének technikai adatait teljes egészében ismerjük már, az ASUS új gépével kapcsolatban azonban még csak találgathatjuk a részleteket.

Az ASUS májusban már elkezdi új, 11,6 hüvelykes kijelzővel szerelt Eee PC-jének szállítását, melynek modellszámát Jerry Shen, a vállalat elnöke még nem ismertette. Az újdonság technikai adatait szintén homály fedi, biztos pontként ma egyedül a 11,6 hüvelykes, 1366x768 képpontos, LED-háttérvilágításos kijelző jelölhető meg. Jerry Shen elmondta, hogy a 2009-es termelés 30 százalékát már ezek a 11,6 hüvelykes kijelzővel szerelt gépek teszik majd ki.

Az Acer pár napja már bemutatta új, közel 12 hüvelykes kijelzővel szerelt netbookját, az Aspire One 751-et, melyet szintén megkaphatunk még ebben a hónapban, benne 1,33 gigahertzes Atom Z520 processzor és 1 gigabájt rendszermemória lesz. Az Aspire One 751 160 gigabájtos merevlemezéről Windows XP Home operációs rendszer indul majd.

A kék, piros, fehér és fekete színekben készülő Acer Aspire One 751 közel 520 dollárba fog kerülni, ezért a pénzért a fentieken kívül Bluetooth 2.0+EDR rádiót, 802.11 b/g/n vezeték nélküli hálózati csatolót, HSDPA-adaptert, valamint 5.1 csatornás hangáramkört is kapunk. A gép alap, háromcellás akkumulátora négyórányi üzemidőre elegendő, az opcionális, hatcellás változat nyolc órán át tarthatja a gépet életben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.