Szerző: Dojcsák Dániel

2009. április 30. 14:16

A Szilícium-völgybe megy a Prezi

A Prezi sikeres rajtját követően után a magyar Zui Labs bejelentette, hogy hivatalosan is piacra lép az Egyesült Államokban. Mivel a prezentációs eszközök legnagyobb piaca továbbra is az USA, ezért az ottani aktív fellépéstől várja a cég a látványos felfutást.

A Prezi megjelenése az Egyesült Államokban a San Francisco-i BootstrapLabs-szal és a CrossConnecttel való megegyezéssel indul, a jövőben ez a két cég nyújt segítséget a kis magyar internetes vállalkozásnak az ottani megkapaszkodásban. A megállapodás értelmében tanácsadással és stratégiai tervezéssel támogatják a Prezit.

A BootstrapLabs egy Szilicium-völgybeli üzleti labor, melyet Nicolai Wadstrom svéd vállalkozó alapított és működtet jelenleg is. A cég célja, hogy induló európai vállalkozásokat segítsenek abban, hogy gyorsan és hatékonyan léphessenek be az amerikai piacra, s főként abban, hogy bejussanak a digitális Kánaánként számon tartott Szilícium-völgy vérkeringésébe.

A CrossConnect egy svéd gyökerű, igazgatási és technológiai tanácsadással foglalkozó cég, mely a stratégiai tervezés és a műveleti irányítás területén segíti majd a jövőben a Prezit. Az egyik konkrét rövidtávú cél egy tanácsadói testület felállítása, aminek feladata az alapítás kezdeti szakaszának támogatása, biztosítsák az üzleti befektetéseket és az, hogy felkészítsék a Prezit az amerikai piacon való növekedési pályára.

Árvay Péter, a Prezi ügyvezető igazgatója a HWSW-nek elmondta, hogy a cég nem csak a két társaságon keresztül, de fizikailag is jelen lesz a Szilícium Völgyben, és az amerikai jelenlét a cég számára a legfontosabb prioritás jelenleg. Arról viszont nincs publikus információ, hogy a fizikai jelenlét pontosan mit takar, nem tudni, hogy a fejlesztés marad-e Budapesten, vagy a cég teljesen kiszakad-e a Kitchen Budapest és a Magyar Telekom árnyékából.

A nemzetközi érdeklődés jelenlétét jelzi, hogy a Google Blog Search találati listája szerint több mint 20 ezer említés van a Prezivel kapcsolatban, s a világ szinte minden országában tapsolnak az új termékhez. Nicolai Wadstrom, a BootstrapLabs alapítója is azon a véleményen van, hogy \"a Prezi az egyik legizgalmasabb vállalkozás, amellyel vállalkozóként dolgoztam az elmúlt 13 év alatt. Nagy lehetőségeket látok a Prezi számára az USA-ban és a Szilícium völgyben. Úgy gondolom, hogy a Microsoftnak és a Google-nek szemmel kell tartania a Prezit, mert az megváltoztatja az információ bemutatásának korábban használt módszerét\".

[+] Kipróbáltuk: Prezi.com -- viszlát, PowerPoint!

A Prezi egy online prezentációkészítő eszköz, mely szakít a hagyományos, diákat sorban bemutató megközelítéssel, és alapjaiban gondoljra újra az információk bemutatását, a kreatív szabadság sokkal magasabb fokát adva a szerkesztő kezébe. A Prezivel lényegében egy síkon, tetszőleges elrendezésben lehet tartalmat felvinni a felületre, mely szinte a végteleségig zoomolható, vagyis eltávolodhatunk az objektumoktól, vagy ráközelíthetünk egyes részletekre -- ezzel lehetővé válik, hogy rendkívül látványosan akár egymásba ágyazhassunk elemeket. Diasor helyett útvonal van, melyet követ a \"kamera\", és megfelelően forogva, zoomolva mutatja a következő elemet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról