Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Megérkezett a Samsung első androidos mobilja

Bányai György, 2009. április 27. 15:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung ma hivatalosan is bejelentette első Android operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonját, az I7500-at. A Samsung a három legjelentősebb mobilgyártó közül elsőként adott ki ilyen készüléket.

[HWSW] A Samsung ma hivatalosan is bejelentette első Android operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonját, az I7500-at. A Samsung a három legjelentősebb mobilgyártó közül elsőként adott ki ilyen készüléket.

Az I7500 csúcskategóriás telefon, benne 3,2 hüvelykes AMOLED-kijelző található, mely 320x480 képpont megjelenítésére alkalmas. A telefon HSUPA/HSDPA-adaptere az internetre 7,2 Mbps sebességgel képes csatlakozni (5,76 Mb/s letöltési sebesség mellett), de Wi-Fi vezérlő is helyet kapott benne.

Az I7500 tulajdonosa böngészőt, Google féle keresőt, térképalkalmazást, Gmail email klienst, YouTube videomegosztót elérő alkalmazást, naptárat, valamint Google Talk azonnali üzenetküldőt kap a készülékben (melyeket az Android Market kínálatából tovább bővíthet), ezeken felül képeket is készíthet, erre 5 megapixeles, autofókuszos fényképezőmodult használhat. A telefon MPEG4, H.263, H.264, WMV videoállományokat, valamint MP3, AAC, AAC+, e-AAC+, WMA zenefájlokat képes lejátszani.


Az I7500-ban 8 gigabájt beépített memória van, melyet microSD-kártyákkal lehet tovább bővíteni. A fülhallgató, vagy a headset hagyományos, 3,5 milliméteres aljzatba csatlakozik. A 115x56x11,9 milliméteres, 1500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező készülék még Bluetooth 2.0 rádiót is tartalmaz, a számítógépes kapcsolat pedig USB 2.0 sebességgel, miniUSB-kábellel valósítható meg. A Samsung I7500 júniusban juthat el a szolgáltatókhoz, árát a cég nem közölte.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.