Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 20. 13:27

Hardveres titkosítást alkalmaznak a Samsung új SSD-i

Olyan flashmemóriás meghajtókat dobott piacra a Samsung, amelyek transzparens hardveres titkosítással védik a rajtuk tárolt adatokat, így nagyvállalatok, kormányhivatalok vagy egyéb szervezetek noteszgépeiben is használhatók.

Amerevlemezpiacon ma már szinte általánosnak számítanak azok a meghajtók, amelyek beépített hardveres titkosítást tartalmaznak a maximális biztonság érdekében -- a Seagate 2006 óta forgalmaz ilyen merevlemezeket. Az SSD-k terén most a Samsungnak jutott eszébe ezt bevezetni. \"Az üzleti felhasználók mostantól egyszerre kapnak hatalmas teljesítményt és maximális biztonságot egyetlen meghajtóban\" -- mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor memóriatermékekért felelős alelnöke. A Samsung hardveres titkosítást tartalmazó SSD-i 1,8\" és 2,5\" kivitelben egyaránt elérhetők, kapacitásuk 64, 128 vagy 256 gigabájt lehet. A FDE (Full Drive Encryption) technológia teljes egészében hardveres. A Samsung szerint nem jár teljesítményveszteséggel, ráadásul a lehető legbiztonságosabb, mivel a titkosításhoz használt kulcs a meghajtóban marad, nem kerül át az operációs rendszerbe vagy az alkalmazásokba.

A Samsung hardveres titkosítást alkalmazó SSD-i elsőként a Dell üzleti noteszgépeiben érhetők el, a Latitude E4200, E4300, E6500 és E6400 modellek máris rendelhetők ilyen meghajtókkal.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.