Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hardveres titkosítást alkalmaznak a Samsung új SSD-i

Bodnár Ádám, 2009. április 20. 13:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Olyan flashmemóriás meghajtókat dobott piacra a Samsung, amelyek transzparens hardveres titkosítással védik a rajtuk tárolt adatokat, így nagyvállalatok, kormányhivatalok vagy egyéb szervezetek noteszgépeiben is használhatók.

Amerevlemezpiacon ma már szinte általánosnak számítanak azok a meghajtók, amelyek beépített hardveres titkosítást tartalmaznak a maximális biztonság érdekében -- a Seagate 2006 óta forgalmaz ilyen merevlemezeket. Az SSD-k terén most a Samsungnak jutott eszébe ezt bevezetni. "Az üzleti felhasználók mostantól egyszerre kapnak hatalmas teljesítményt és maximális biztonságot egyetlen meghajtóban" -- mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor memóriatermékekért felelős alelnöke. A Samsung hardveres titkosítást tartalmazó SSD-i 1,8" és 2,5" kivitelben egyaránt elérhetők, kapacitásuk 64, 128 vagy 256 gigabájt lehet. A FDE (Full Drive Encryption) technológia teljes egészében hardveres. A Samsung szerint nem jár teljesítményveszteséggel, ráadásul a lehető legbiztonságosabb, mivel a titkosításhoz használt kulcs a meghajtóban marad, nem kerül át az operációs rendszerbe vagy az alkalmazásokba.

A Samsung hardveres titkosítást alkalmazó SSD-i elsőként a Dell üzleti noteszgépeiben érhetők el, a Latitude E4200, E4300, E6500 és E6400 modellek máris rendelhetők ilyen meghajtókkal.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.