:

Szerző: Bizó Dániel

2009. április 20. 12:58

Érintőképernyős Apple netbook van születőben

Valószínűleg közeleg az Apple netbookjának megjelenése. Steve Jobs, a cég vezére korábban kategorikusan elutasította, hogy az Apple belépne a robbanásszerűen növekvő szegmensbe, melyeket szerinte gyatra minőségű termékek jellemeznek. A netbook koncepciójának elsöprő sikere azonban úgy tűnik, megváltoztatta a tagadó hozzáállást, és a harmadik negyedévben megjelenhet az Apple mini notebookja.

[HWSW] Valószínűleg közeleg az Apple netbookjának megjelenése. Steve Jobs, a cég vezére korábban kategorikusan elutasította, hogy az Apple belépne a robbanásszerűen növekvő szegmensbe, melyeket szerinte gyatra minőségű termékek jellemeznek. A netbook koncepciójának elsöprő sikere azonban úgy tűnik, megváltoztatta a tagadó hozzáállást, és a harmadik negyedévben megjelenhet az Apple mini notebookja.

A Dow Jones március elején jelentette, hogy az Apple egy 10 hüvelykes kijelzővel szerelt netbook piacra dobásán dolgozik, majd a Reuters egy nappal később adta hírül, hogy tajvani források szerint az Apple 10 hüvelykes érintőképernyőket rendelt meg a Wintektől harmadik negyedéves teljesítéssel -- a Wintek az iPhone számára is szállít érintőpaneleket.

Egy hónap elteltét követően, két héttel ezelőtt a Wall Street Journal Jobs egészségi állapotával foglalkozó cikke említette érintőlegesen, hogy az Apple rajongóinak szemében kultikus vezető egy olyan hordozható eszközön dolgozik, mely kisebb a vállalat jelenlegi laptopjainál, ugyanakkor nagyobb az iPhone-nál, ami ugyan elég homályos megfogalmazás, ugyanakkor összecseng a korábbi értesülésekkel.

Az Apple netbookjának létezésére újabb megerősítést a kínai nyelvű Commercial Times szállított, jelentette a Digitimes. A kínai lap szerint a világ legnagyobb elektronikai bérgyártója, a Foxconn Electronics jó eséllyel pályázik az Apple netbookjainak gyártására, miután a MacBookokat is a vállalat állítja elő a több mint 200 ezer embert foglalkoztató sencseni (Shenzhen) komplexumában.

Ezen információk alapján az Apple a harmadik negyedévben egy 10 hüvelykes, érintőképernyős netbookkal fog jelentkezni, melyet valószínűleg a Worldwide Developers Conference alkalmával jelent majd be az addigra várhatóan felépülő Jobs. Üzletpolitikájának megfelelően az Apple minden bizonnyal a szegmensben megszokotthoz képest prémium árat kér majd netbookjáért, amit leginkább az érintőképernyővel lehetővé váló funkciókkal indokolhat majd. Az érintőképernyő egyúttal felveti a kérdést is, talán a vállalat első konvertálható tablet PC-je van-e születőben, hiszen igazán tablet módban lehet csak kihasználni az érintőképernyő előnyeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.