:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 10. 09:37

Nyolc frissítést ad ki kedden a Microsoft

Nem kevesebb mint 8 hibajavítást ad ki jövő kedden a Microsoft, a szoftvercég a Windowst, az Excelt, az Internet Explorert és a Forefront Edge Securityt is frissíti. A 8 patchből 5 kritikus, távoli kódfuttatást lehetővé tevő sebezhetőséget foltoz.

[HWSW] Nem kevesebb mint 8 hibajavítást ad ki jövő kedden a Microsoft, a szoftvercég a Windowst, az Excelt, az Internet Explorert és a Forefront Edge Securityt is frissíti. A 8 patchből 5 kritikus, távoli kódfuttatást lehetővé tevő sebezhetőséget foltoz.

A rendszergazdáknak mozgalmas napjai lesznek az ünnepek után, kedden ugyanis több mint fél tucat hibajavítást ad ki termékeihez a Microsoft. A patchek közül öt a Windowst frissíti, egy az Internet Explorerhez, egy az Excelhez, egy pedig az Essential Business Server 2008-ban levő Forefront Threat Management Gateway Medium Business Editiont érinti. Az előzetes értesítésben a Microsoft nem hozza nyilvánosságra, pontosan milyen sebezhetőségeket javít, csak olyan információkat tesz közzé, amelyek segíthetik a rendszergazdák munkáját a patchelésre való felkészülésben. Ilyenformán egyelőre csak az tudható, mely szoftverekhez érkezik javítás és hogy a telepítéshez szükséges-e újraindítás.

Az öt Windows-patchből mind az öt érinti a Vistánál, illetve Windows Server 2008-nál korábbi változatokat, a jelenlegi generációs desktop és szerver operációs rendszert azonban csak három. Az Excel kritikus sebezhetőségét javító patchet az Office 2000 óta kiadott összes változatra telepíteni kell, ez alighanem azt a sebezhetőséget foltozza majd, amelyet februárban találtak a szoftverben. Néhány napja kiderült, a PowerPoint is sérülékeny, erre a hibára azonban most nem érkezik gyógyír.

Utoljára tavaly októberben fordult elő, hogy a Microsoft egyszerre ilyen sok hibajavítást adott ki, akkor kilenc patch érkezett, de közülük csak három foltozott be kritikus sérülékenységet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.