Szerző: Bányai György

2009. április 8. 12:24

Jön a 11,6 hüvelykes Aspire One, valamint az új Aspire noteszgép sor

Az Acer hivatalosan is bejelentette új Aspire One netbookját, mely 11,6 hüvelykes kijelzővel és változatlanul Atom processzorral lép majd a piacra. A gyártó felfedte új Aspire noteszgép sorát is, melyek az alacsonyabb árszegmensben kelnek a közeljövőben versenyre.

[HWSW] Az Acer hivatalosan is bejelentette új Aspire One netbookját, mely 11,6 hüvelykes kijelzővel és változatlanul Atom processzorral lép majd a piacra. A gyártó felfedte új Aspire noteszgép sorát is, melyek az alacsonyabb árszegmensben kelnek a közeljövőben versenyre.

Mai naptól hivatalos az Acer Aspire one új, eddigi legnagyobb kijelzős netbookja, melyben 11,6 hüvelykes panel található. A nagyra nőtt gép a netbook-kategóriához mérten hagyományosnak számító számítási teljesítményt nyújt, benne Intel Atom processzor számol, 1 gigabájt memória, valamint 160 gigabájtos merevlemez társaságában. A billentyűzet profitál a méretekből, a gépház teljes szélességében ad magasabb komfortot.

A 11,6 hüvelykes Aspire One kijelzője LED-háttérvilágítással rendelkezik, a kapcsolatokért pedig 802.11 b/g/n vezeték nélküli hálózati csatoló felel, melyet Bluetooth adóvevő is kiegészít. Az új netbook -- ahogy az elődök -- multiformátumú kártyaolvasóval is rendelkezik, és a nagykapacitású, hatcellás akkumulátorral akár 8 órán keresztül is üzemelhet. Az árakra, valamint a piaci pályafutás megkezdésének dátumára még várnunk kell, a gyártó ezeket nem ismertette.

Az Acer bejelentette friss Aspire sorozatú noteszgépeinek érkezését is, melyeknek technikai adatairól azonban igen szűkszavúan beszélt, annyit azonban elárult, hogy az újdonságok 13,3, 14,1, valamint 15,6 hüvelykes LED-háttérvilágításos, szélesvásznú kijelzőkkel, ultraalacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo processzorokkal, HDMI-, valamint S/PDIF-kimenetekkel és választható extraként SSD-vel rendelkeznek majd. A gépek 700-900 dolláros ártól válnak elérhetővé, természetesen alapfelszereltség esetén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról