Szerző: Koi Tamás

2009. április 6. 16:16

Bővíti virtuális tárgyalójának elérését és szolgáltatáskínálatát a Cisco

A Cisco bemutatta TelePresence virtuális tárgyalótermének új változatát, mely alacsonyabb sávszélességen, a cég szerint bármilyen tárgyalóteremből, szabványos videokonferencia rendszerrel vagy webes eszközzel használható anélkül, hogy a felhasználói élmény terén kompromisszumra kényszerítené a találkozók résztvevőit.

[HWSW] A Cisco bemutatta TelePresence virtuális tárgyalótermének új változatát, mely alacsonyabb sávszélességen, a cég szerint bármilyen tárgyalóteremből, szabványos videokonferencia rendszerrel vagy webes eszközzel használható anélkül, hogy a felhasználói élmény terén kompromisszumra kényszerítené a találkozók résztvevőit.

A TelePresence technológiát eredetileg a csoportmunka elősegítésére, a döntéshozatal felgyorsítására, valamint az utazási költségek csökkentésére fejlesztették ki a Ciscónál. A vállalat most két új alkalmazást és két hardveres fejlesztést mutatott be a virtuális tárgyalóhoz, melyek közül a TelePresence Recording Studio alkalmazás lehetővé teszi azonnal és biztonságosan visszajátszható videoüzenetek, illetve prezentációk elkészítését, akár 1080 pixeles HD-minőségben. A Cisco közelmúltban bejelentett Media Experience Engine motorjával a felhasználók szabványos felbontásban, bármilyen, videolejátszásra képes eszközön, például PC-n, mobiltelefonon vagy digitális táblán megtekinthetik a TelePresence-felvételeket.

A másik alkalmazás, az elsősorban a rendezvényszervezők életét megkönnyítő TelePresence Event Controls prezentációk, vitaindító beszédek, előadások és szemináriumok levezetését teszi lehetővé a TelePresence helyiségekben. A vállalat a két új alkalmazással egy időben elérhetővé tette a TelePresence System 1300-as rendszert, mely egy 65 hüvelykes plazmakijelzőből és három kamerából áll. A rendszert egy helyszínen egyszerre legfeljebb hat fő használhatja.

A Cisco TelePresence a szintén mostantól elérhető Extended Reach technológia révén már 1,5 Mbit/s (T1) sávszélességű internetkapcsolattal is működik 720 pixeles felbontás mellett, szolgáltatási korlátok nélkül. Az Extended Reach támogatja a Cisco TelePresence nyílt internetkapcsolatokon (pl. nagy sebességű FIOS vagy DOCSIS) keresztüli működését. Ezzel a funkcióval az 1080 vagy 720 pixeles felbontású Cisco TelePresence még szélesebb körben alkalmazható.

A Cisco TelePresence a Cisco leggyorsabban bővülő termékkategóriája. A szolgáltatást eddig világszerte több mint 300 ügyfélnél telepítették, összesen 2000 végponton. Saját belső hálózatán a Cisco már több mint 400 TelePresence szobát használ, amelyekkel hatékonyabb munkavégzést és csoportmunkát valósítanak meg a vállalatnál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról