:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 1. 17:35

Vékony QWERTY-s okostelefon a HTC-től: itt a Snap

A Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián a HTC bemutatta szupervékony QWERTY-s okostelefonját, a Snapet. A készülék mindössze 12 milliméter vékony, azaz csupán 2 milliméterrel testesebb a Nokia E71-nél.

[HWSW] A Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián a HTC bemutatta szupervékony QWERTY-s okostelefonját, a Snapet. A készülék mindössze 12 milliméter vékony, azaz csupán 2 milliméterrel testesebb a Nokia E71-nél.

A Snap hardvere nem sok újdonságot tartalmaz, a 320x240 pixeles kijelző mögött egy HSDPA-t, Bluetooth-t és Wi-Fi-t is támogató, Windows Mobile 6.1-et futtató okostelefon bújik meg, amely 192 megabájt RAM-mal gazdálkodhat (microSD bővítési lehetőség természetesen van), a hátoldalon pedig egy videók rögzítésére is alkalmas 2 megapixeles kamera kapott helyet. A Snap akkumulátora 1500 mAh kapacitású, a gyártó állítása szerint akár 8 és fél órányi beszélgetésre vagy 15 napnyi készenlétre elegendő, persze ez szigorúan GSM módban értendő. A készülék a második negyedévben kerül az üzletekbe, a magyarországi premierről vagy árról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

A kimondottan sokat SMS-ező, e-mailező felhasználóknak szánt Snap érdekessége a \"belső kör\" funkció. A HTC a Harris Interactive kutatását idézi, amely szerint az amerikai felnőttek 44 százaléka állítja, túl sok e-mailt kap, 55 százalékuk pedig csupán 5 vagy ennél is kevesebb ismerőssel tartja a kapcsolatot e-mailen keresztül. A \"belső kör\" lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a számukra legfontosabb emberektől érkező leveleket a beérkezett üzenetek közül kiemeljék, így nem kell őket keresgélni, azonnal meg lehet őket válaszolni.

Kérdés, a való életben vajon mennyiért választják pont a Snapet a piacon fellelhető számtalan QWERTY-s okostelefon közül. A HTC újdonságának érkezésekor nem csak olyan ellenfelekkel kell megküzdenie mint a Nokia E71 vagy a számtalan BlackBerry, hanem a régóta várt és addigra valószínűleg boltokba kerülő Palm Prével is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.