Szerző: mz

2000. július 18. 23:04

V.92-es modemfrissítések a Lucent-től

A Lucent Technologies mikroelektronikai csoportja firmware-frissítéseket ajánl modemchipjeihez. A frissítések révén a chipeket használó modemek eleget fognak tenni a V.92-es előírásoknak.
A specifikációkat az International Telecommunication Union - ITU - fogadta el legutóbbi, skóciai összejövetelén, június végén. A V.92-es szabvány többek közt lehetővé teszi az adatátvitelek felfüggesztését, miközben a felhasználó hagyományos beszélgetést folytat ugyanazon a vonalon, illetve megnöveli a visszirányú átviteli sebességet.
A Lucent V.90-es chipkészletei az ősz folyamán kerülnek frissítésre, az új szolgáltatások közt szerepel majd a Quick Connect, mely a kézfogások idejét csökkenti le a modemek között - kb. 10 másodpercre -, vagy a visszirányú átviteli sebesség megnövelése a megszokott 33,6 kbit/sec-ról 48 kbit/sec-ra. A Lucent ugyancsak megvalósítja az ITU V.44-es adattömörítését, mely a V42.bis-hez képest kb. 25 százalékkal jobb tömörítési eredményekkel rendelkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról