:

Szerző: Bányai György

2009. március 31. 13:53

A Hagiwara 2,5 hüvelykes SSD-technológiát alkalmaz 1 hüvelykes meghajtóiban

A Hagiwara Sys-Com bejelentette, hogy átültette a 2,5 hüvelykes SSD-meghajtó-technológiát 1 hüvelykes meghajtóiba, melyek első példánya 8 gigabájt kapacitásban már elérhető.

[HWSW] A Hagiwara Sys-Com bejelentette, hogy átültette a 2,5 hüvelykes SSD-meghajtó-technológiát 1 hüvelykes meghajtóiba, melyek első példánya 8 gigabájt kapacitásban már elérhető.

A Hagiwara név nem ismeretlen a hazai piacon, a gyártó termékei közül itthon leginkább CF-kártyákat lehetett megvásárolni. A gyártó az SSD-piacon is megvetette a lábát, legfrissebb bejelentése 1 hüvelykes meghajtóról szól, melyben a 2,5 hüvelykes, egyszintű cellaszervezésű SLC-technológiát alkalmazza.

A Hagiwara HFD10P az átalános megoldásól eltérően nem SATA, hanem a CF méretosztályban alkalmazott PATA csatolófelületen keresztül tartja a kapcsolatot a számítógép vezérlőjével, melyen maximálisan 39 megabájt másodpercenkénti olvasási- valamint 25 megabájt másodpercenkéni írási sebesség mérhető. A kisméretű meghajtóból jelenleg 2-8 gigabájtos változatok készülnek, de még a nyár folyamán megérkezhet a 16 gigabájtos változat is.

A gyártó természetesen a burkolat alá rejtette a TrueSSD vezérlőelektronikát is, mely a kevésbé használt területeket terheli, így a legvégsőkig kitolható a meghajtó élettartama. A vezérlő azokat a cellákat írja, melyek a legkevesebbet voltak igénybe véve, ezáltal elkerülhető, hogy a meghajtónak bármely memóriacellája hamarabb fáradjon el, mint a kevésbé használt területeké, hiszen azok csak korlátozott számban írhatók.

Az HFD10P gyorsítótára a lehető legkevesebb írási művelet elérésének érdekében kis adatblokkokat szervez nagyobbakba. A gyártó az 1 hüvelykes tárolót a magas írástűrő képessége miatt bootmeghajtóként is ajánlja, célterületként a netbookok mellett egyéb hordozható eszközök is szóba jöhetnek. A Hagiwara a bejelentés során árakról, illetve a forgalmazás kezdetének dátumáról még nem beszélt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.