:

Szerző: Koi Tamás

2009. március 19. 16:49

Az MKV formátumot is támogatja az LG új Blu-ray lejátszója

Új, számos extra szolgáltatással ellátott asztali Blu-ray Disc lejátszóval bővíti kínálatát az LG. A BD370 típusjelzésű készüléket először az idei CES-en láthatta a nagyközönség, a HD-s otthoni házimozi rendszer alapjának szánt lejátszó a napokban jelent meg a magyar piacon.

[HWSW] Új, számos extra szolgáltatással ellátott asztali Blu-ray Disc lejátszóval bővíti kínálatát az LG. A BD370 típusjelzésű készüléket először az idei CES-en láthatta a nagyközönség, a HD-s otthoni házimozi rendszer alapjának szánt lejátszó a napokban jelent meg a magyar piacon.

A BD370 -- mint a legtöbb új lejátszó -- kompatibilis a tavaly tavasszal bevezetett Blu-ray Disc profil 2.0-s verziójával, azaz a BD-Live-val, mely különböző, online elérhető tartalmakkal egészíti ki a lemezen található extrák sorát. A BD-Live-kompatibilis Blu-ray lemezeknél a megfelelő lejátszóval egy speciális felületen keresztül további mozielőzetesek, werkfilmek vagy más, a konkrét filmhez, illetve a stúdió többi kiadványához kapcsolódó tartalmak érhetők el. Ehhez természetesen előbb internetre kell kötni a lejátszót, a BD370 ehhez egy hagyományos, Fast Ethernet LAN-csatlakozót kínál.

\"LGLG BD370: az MKV-videókat is megeszi

Az LG új lejátszójának egyik legnagyobb vonzerejét ugyanakkor vélhetően nem ez, hanem a rohamosan terjedő MKV konténerformátum támogatása adja. A BD370 akár lemezről, akár az USB-kapun csatlakoztatott külső adattárról is lejátssza a HD-s MKV fájlokat -- különféle jogi huzavonák miatt ez a képességet eddig csak kevés nagy nevű szórakoztatóelektronikai gyártó építette be szolgáltatáskínálatába.

A lejátszó nem csak a BD-Live tartalmaknál és az ezeknél a készülékeknél komoly jelentőséggel bíró szoftverfrissítéseknél veszi hasznát az internetkapcsolatnak. A BD370 kezelőfelületén keresztül a YouTube videóit is elérheti a felhasználó -- ez leginkább a videomegosztó oldal egyre növekvő mennyiségű HD-tartalomkínálata miatt válhat idővel hasznos extrává.

Az LG BD370 már kapható a hazai boltok választékában, a készülék ajánlott fogyasztó ára 69 900 forint. Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere a HWSW kérdésére elmondta, hogy cége a hasonló, extra szolgáltatásokat kínáló eszközök megjelenésével a Blu-ray lejátszók forgalmának komoly felfutásával számol, ugyanakkor ehhez szükség van a tartalomkínálat bővülésére és a Blu-ray kiadványok árának csökkenésére is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 02:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.