Szerző: Bányai György

2009. március 9. 15:24

Elmozduló billentyűzettel csinálna több helyet a csuklótámasznak és tapipadnak az ASUS

A jövőben jelentősen változhat a noteszgépek külseje, az ASUS olyan burkolatot mutatott be, mely kisebb fizikai méretek mellett adhat nagyobb komfortot. Az új megoldás több gyártó kedvét is meghozhatja a hasonló gépek készítéséhez.

[HWSW] A jövőben jelentősen változhat a noteszgépek külseje, az ASUS olyan burkolatot mutatott be, mely kisebb fizikai méretek mellett adhat nagyobb komfortot. Az új megoldás több gyártó kedvét is meghozhatja a hasonló gépek készítéséhez.

Az ASUS olyan noteszgép-koncepciót mutatott be, melyben a fedél kinyitásakor a billentyűzet a kijelző irányába mozdul, nagyobb helyet biztosítva a csuklótámasz és a tapipad számára. A burkolat mindemellett a billentyűzet gombjai számára is nagyobb helyet adhat, ezért a gépelés is kényelmesebb lehet, még a kisebb méretű hordozható gépek esetében is. További járulékos előny, hogy a felépítésnek köszönhetően a hardver hűtése is hatékonyabb lehet.

Az ASUS új noteszburkolata francia, olasz, valamint koreai tervezőcsoportok együttes munkája, a kész végtermék már a harmadik negyedévben forgaloméretté válhat. A netbookok lehetnek az elgondolás igazi nyertesei, ezek a gépek azok ugyanis, amelyek a leginkább ki vannak éhezve a nagyobb billentyűzetre és tapipadra.

A vállalat a 2009 harmadik negyedévére jósolt megjelenés mellett egy 2010-es újdonsággal is számol, melybe két kijelző kerül, bár ezzel kapcsolatban nem ismerhetjük a részleteket. A kétkijelzős gépben nagy valószínűség szerint mindkét panel érintésérzékeny lesz.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról