Szerző: Bányai György

2009. február 10. 16:43

Megérkezett a legvékonyabb N-Gage Nokia mobil, az Express Music 5630

A Nokia bejelentette leújabb Xpress Music mobilját, mely mindössze 12 milliméter vékony. A lapos készülékház a felül a kijelző, alul a gombok hagyományos elrendezést követi, van benne HSDPA-adapter és 4 gigabájtos microSD kártyát csomagolnak mellé.

[HWSW] A Nokia bejelentette leújabb Xpress Music mobilját, mely mindössze 12 milliméter vékony. A lapos készülékház a "felül a kijelző, alul a gombok" hagyományos elrendezést követi, van benne HSDPA-adapter és 4 gigabájtos microSD kártyát csomagolnak mellé.

A szupervékony Nokia Xpress Music 5630 csak 83 grammot nyom a mérlegen. Az Symbian Series 60-alapú mobil leginkább a szórakoztatást állítja a középpontba, de okostelefon révén teljes a személyes adatkezelő alkalmazások tárháza is. A mobilba illenek a 3,5 milliméteres csatlakozóval ellátott hétköznapi fülhallgatók is, a zenelejátszást pedig a burkolat oldalán található gyorsgombokkal is vezérelhetjük.

A Nokia Xpress Music 5630 mellé 4 gigabájt kapacitású microSD kártyát csomagolnak. A mobil hátoldalán 3,2 megapixeles kamera áll a fotózás szolgálatába, a téma megvilágításáért két LED-vaku a felelős. A fényképezőrész videók rögzítésére is alkalmas, az elkészült klipek és fotók könnyűszerrel tölthetők fel a kép- és videomegosztók tárhelyére. A telefon az adatkapcsolatok terén sem vall szégyent, az internet HSDPA/HSUPA-adapter segítségével érhető el.

Xpress Music 5630

Az 5630 az N-Gage sorozat tagja is, ami azt jelenti, hogy elérhető róla a Nokia online játékletöltő szolgáltatása, illetve a telefont kimondottan játékok futtatására is ajánlja a cég. A szórakoztatási arzenált zenelejátszó és FM-rádió teszi teljessé, utóbbi esetben az 5630 is a headset, vagy a fülhallgató kábelét használja antennának. A Nokia Xpress Music 5630 a kiválasztott piacokat a második negyedévben érheti el, 200 eurót kell majd érte fizetni.

Az XpressMusic név alá befűzött szolgáltatások között a videófelvétel, lejátszás mellett a megosztás, a játékok, a közösségi szolgáltatások kapnak hangsúlyos szerepet. Ugyanakkor az Xpress Music 5630 a magyar vásárlók számára nem nyújtja a gyártó által megálmodott teljes élménytárat, hiszen itthon továbbra sem elérhető a Comes with Music korlátlan zeneletöltő szolgáltatása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról