Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új levelezőprogram a láthatáron a Mozilla fejlesztőitől

Bodnár Ádám, 2009. február 10. 09:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Postbox néven új e-mail klienssel jelentkezett az azonos nevű vállalat, amelyet a Mozilla korábbi fejlesztői alapítottak. A Mozilla Gecko motorján és a Thunderbirdön alapuló levelező nyilvános bétája már letölthető Windows és Mac OS operációs rendszerekre, a linuxos változat később érkezik.

hirdetés
[HWSW] Postbox néven új e-mail klienssel jelentkezett az azonos nevű vállalat, amelyet a Mozilla korábbi fejlesztői alapítottak. A Mozilla Gecko motorján és a Thunderbirdön alapuló levelező nyilvános bétája már letölthető Windows és Mac OS operációs rendszerekre, a linuxos változat később érkezik.

A Postbox egy hagyományos asztali e-mail kliens, azonban néhány figyelemre méltó szolgáltatásával kitűnik a tömegből. A modern böngészőkhöz hasonlóan támogat füleket, egy fül tartalmazhat üzeneteket, listákat, csatolt állományokat vagy akár keresési találatokat. A Gmailhez hasonlóan a Postbox is képes a leveleket "beszélgetésekbe" rendezni, illetve a Gmail címkéihez hasonlóan itt is használhatók tagek, amelyek alapján az üzenetek később rendezhetők, kereshetők.

A Postbox leveleket és a csatolt fájlokat automatikusan indexeli, ezáltal egyszerűvé és kényemessé téve a keresést. Noha az asztali keresőkkel (pl. Windows Desktop Search, Google Desktop Search) hasonló kereséseket lehet végezni, az e-mail kliensbe épített megoldás a Postbox fejlesztői szerint hasznosabb, mert a találatok a levelezőben jelennek meg, nem egy külön ablakban.

További érdekesség a "Compose sidebar", ahol megtekinthető egy üzenet összes csatolmánya, és ezekkel számos művelet elvégezhető, például egy beérkező levélben kapott képet egyetlen kattintással fel lehet tölteni a Facebookra, közvetlenül a levelezőből. Ha egy levélhez fájlt szeretnénk csatolni, elég drag-and-drop módszerrel a Compose sidebarra dobni. Figyelemre méltó még az "Inspector pane", amely összegyűjti és külön megjeleníti egy levélből a benne található fontos információkat, például neveket, címeket, linkeket.

Egyelőre nem tudni, mit hoz a Postbox jövője, a vállalat a béta felhasználóitól származó visszajelzéseket részben arra is fel fogja használni, hogy kidolgozza üzleti modelljét. Bár a szoftver nyílt forrású komponensekre alapoz, egyáltalán nem biztos, hogy maga is nyílt forrású lesz például. A fejlesztők azt ígérik, a Postbox végleges, 1.0 változata még a tavasszal elkészül.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.