Szerző: Bányai György

2009. február 9. 14:18

Egy QWERTY-billentyűzetes és egy érintőkijelzős okostelefon a Samsungtól

A Samsung a közeljövőben mutatja be új, QWERTY-billentyűzetes mobilját, melynek fotóit és technikai adatait egy angol webáruháznak hála ismertethetjük.

[HWSW] A Samsung a közeljövőben mutatja be új, QWERTY-billentyűzetes mobilját, melynek fotóit és technikai adatait egy angol webáruháznak hála ismertethetjük.

A Samsung C6625 a barcelonai Mobile World Congress kiállításon mutatkozott volna be, de az angol Expansys webáruház nem várt a jövő hétfőn nyíló kapukra, és már felvesz rá előrendelést 250 fontért. A 113,6x63x11,6 milliméteres C6625 első ránézésre a kicsit vastagabb Nokia E71-et idézi és bár 108 grammjával jóval könnyebb annál, méretei nagyjából megegyeznek. A mobil a multimédia és az adatkapcsolatok terén igen fejlettnek nevezhető, MP4, 3GP, H.264 és WMV filmeket, MP3, AAC, AAC+, eAAC+ és WMA zenei állományokat játszhat le, a világhálót pedig 3,6 Mbit/s sebességű HSDPA-kapcsolaton keresztül éri el. A mobil 2 megapixeles kamerája fixfókuszos, mely azonban 25 képkockás frissítéssel rögzíti a rövid videókat.

Samsung C6625

A Windows Mobile 6.1 Standard operációs rendszert futtató Samsung C6625 akkumulátora az adatlap szerint 420 perces beszélgetési- és 300 órányi készenléti időre képes, de mint minden okostelefonnál, a C6625 esetében is erősen függ az üzemidő a használat módjától. A 2,6 hüvelykes, vízszintes tájolású kijelzőn 320x240 képpont jelenik meg. A készülék rendelkezik aGPS-vevővel is, belső 100 megabájtnyi tárját pedig microSDHC kártyákkal lehet használható méretűre bővíteni.

A személyes adatkezelőkkel, webböngészővel, email-klienssel és az irodai alkalmazások valamint a PDF-fájlok olvasójával felszerelt QWERTY-billentyűzetes mobil technikai adatai között még FM-rádiót, Bluetooth 2.0 adóvevőt is olvashatunk. Az Expansys 250 fontért tartja a kínálatában az okostelefont, melyre egyelőre csak előrendelést lehet leadni, a pontos szállítási dátum ismerete nélkül.

Van a Samsungnak olyan telefonja is, amely kihúzta a hivatalos bejelentésig, ilyen az Ultra TOUCH S8300 is, melyről a gyártó ma lebbentette fel a fátylat. Az S8300 a Samsung Ultra sorozatának csúcsára áll, benne HSDPA-modult, 2,8 hüvelykes 240x400 képpontos, érintésérzékeny, AMOLED kijelzőt, 8 megapixeles kétvakus, autofókuszos kamerát, Bluetooth 2.0 adaptert, FM-rádiót és aGPS-vevőt találhatunk.

Samsung Ultra TOUCH S8300

A 110x51,5x12,7 milliméteres, DivX, valamint XviD-állományokkal is elboldoguló Samsung S8300 belső memóriája 80 megabájt, melyet akár 16 gigabájtig bővíthetünk microSDHC-kártyákkal. A windowsos okostelefonon a gyártó Omnia készülékében már megismert TOUCHWIZ kezelőfelület továbbfejlesztett változata teljesít szolgálatot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról