Szerző: Bányai György

2009. február 3. 15:10

A Pentax E70L alig különbözik elődjétől

Keresse meg a tíz eltérést a képen! Ez lehetne a Pentax jelmondata a legújabb, ám a korábbi modellhez csak minimálisat hozzáadó kompaktjának bejelentésekor. A Pentax E70-től az E70L tényleg csak alig-alig különbözik, szerencsére a gyártónak van szíve, és nem új modellszámmal mutatta be, csak egy L betűt biggyesztett a meglévő mögé.

[HWSW] Keresse meg a tíz eltérést a képen! Ez lehetne a Pentax jelmondata a legújabb, ám a korábbi modellhez csak minimálisat hozzáadó kompaktjának bejelentésekor. A Pentax E70-től az E70L tényleg csak alig-alig különbözik, szerencsére a gyártónak van szíve, és nem új modellszámmal mutatta be, csak egy "L" betűt biggyesztett a meglévő mögé.

A Pentax a közelmúltban jelentette be a P70 és L70 kompaktjait, melyek közül az utóbbit tolta most a köszörű alá, kissé szögletesebb formát adva neki, minimális belső változtatások mellett. A Pentax E70L -- ahogy az E70 is -- 10 megapixeles képérzékelőt és háromszoros zoomoptikát tartalmaz. A ráncfelvarrt utódot is AA ceruzaelemek táplálják és SD/SDHC kártyák szolgálnak az elkészült képek tárolására.

Pentax Optio E70L

A minimális különbségek között a kismértékben kiszélesített érzékenység-tartomány állhat az első helyen, az E70L-ben az elődben látott ISO 80 helyett ISO 64-től indul az érzékenység az ISO 6400-ig. Eltérés -- bár indokolatlan -- az optika is, míg a háromszoros zoomatrtomány 35 milliméterről indult az E70-nél, az újdonság ezt már enyhe széleslátószögről, 32 milliméterről tudja. A Pentax a szögletes formavilágot kevesebb színnel párosítja, bár ettől a belépőszintű gép nem lesz sokkal komolyabb.

Az E70L hátoldala 2,4 hüvelykes kijelzőnek ad helyet, ezen mindössze 115 ezer képpont alkot képet. A gépben rázkódásvédelmet hiába keresünk, azonban az autofókusz érzékeli az arcokat és mosolyidőzítésre is képes. Az automata fényképezési mód fejlett témaautomatikával egészül ki, de a kompakt videofelvételre is képes. Az elemekkel és kártyával feltöltött, 93,5x60,5x26 milliméteres gép 175 grammot nyom a mérlegen, érte márciustól 99 eurót kell majd fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról