Szerző: Bányai György

2009. február 3. 13:07

A teljes S-sorozat megújul a Nikonnál

A Nikon négy új modellel frissítette S-sorozatú kompaktjait, melyek között hétszeres zoomátfogású modell is van. A gyártó EXPEED képfeldolgozó áramkörét alkalmazó fényképezők márciustól vásárolhatók meg.

[HWSW] A Nikon négy új modellel frissítette S-sorozatú kompaktjait, melyek között hétszeres zoomátfogású modell is van. A gyártó EXPEED képfeldolgozó áramkörét alkalmazó fényképezők márciustól vásárolhatók meg.

A Nikon CoolPix S630 12 megapixeles felbontást kombinál hétszeres közelítésre alkalmas optikával, amely a 37-260 milliméterig terjedő tartományban dolgozik. A kompaktgépet valós rázkódásvédelemmel is felszerelték, hátoldala pedig egy 2,7 hüvelykes kijelzőt rejt. Az S630 az érzékenységet ISO 6400-as értékig engedi emelni, arcérzékelésre képes autofókusza pedig teljes tárházat vonultat fel, a pislogásérzékelő és a mosolyidőzítés sem hiányzik belőle. A lítiumion-akkumulátoros gép öt különböző színben készül.

A kisebb CoolPix S620 a négyszeres zoomtartományt 28 milliméteres kezdőlátószögtől kínálja, az optika mögött az S630-hoz hasonlóan 12 megapixeles képérzékelő dolgozik. Ebből a gépből sem hiányzik a rázkódásvédelem, illetve az arcfelismerő autofókusz. Az S620 nagyon gyors gépnek ígérkezik, bekapcsolástól számított 0,7 másodperctől már elkattintható az első kép. A fekete, rózsaszín, lil és kék színekben készülő kompakt 270 dolláros áron kapható majd.

A Nikon CoolPix S230 tíz megapixeles érzékelője előtt a 35-105 milliméteres tartományban működő, háromszoros közelítésre alkalmas zoomoptika található, a hátoldal 3 hüvelykes kijelzője érintésérzékeny, melyet nem csak tollal, hanem ujjal is működtethetünk. Ebben a modellben is megtalálható a valós rázkódásvédelem, illetve az arcérzékelésre képes autofókusz. Az S230 is márciustól válik elérhetővé, ára 230 dollár lesz.

A negyedik gép, a CoolPix S220 igen alacsony áron közeleg, mindössze 150 dollárt kell majd fizetni érte. Ezért az összegért túl sokat ne várjunk, bár 10 megapixeles képérzékelő dolgozik a háromszoros zoomoptika mögött, rázkódásvédelem már nem található benne, azt a kompakt az érzékenység emelésén alapuló digitális megoldással helyettesíti. A CoolPix S220 nem kevesebb mint öt különböző színben választható majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról