Szerző: Koi Tamás

2009. január 29. 15:38

Elkészült az androidos Opera Mini végleges változata

Szerdától a Google mobiltelefonos platformjához is elérhető az Opera Software által fejlesztett Java-alapú böngésző, az Opera Mini első véglegesnek tekintett változata. A szoftver legfrissebb, 4.2-es verziója tavaly novemberben jelent meg, az Android-alapú okostelefonok felhasználói azonban akkor még csak a tesztváltozattal ismerkedhettek.

HIRDETÉS

[HWSW] Szerdától a Google mobiltelefonos platformjához is elérhető az Opera Software által fejlesztett Java-alapú böngésző, az Opera Mini első véglegesnek tekintett változata. A szoftver legfrissebb, 4.2-es verziója tavaly novemberben jelent meg, az Android-alapú okostelefonok felhasználói azonban akkor még csak a tesztváltozattal ismerkedhettek.

Két hónapos tesztidőszak után tegnap megjelent a Google Android platformjához fejlesztett Opera Mini webböngésző végleges, 4.2-es verziója. A böngésző a bétaváltozathoz képest több jelentős fejlesztést is kapott, lehetővé vált a fájlok letöltése és feltöltése, az oldalak lementése offline megtekintéshez, illetve a program a többi platformnál megszokott módon a mobiltelefon beépített médialejátszójára irányítja át az internetes videókat.

Újdonság a végleges változatban, hogy az érintőkijelzőre duplán bökve a böngésző belenagyít a weblapba, javult a görgetési funkció, emellett a szövegméret tovább növelhető az egyszerűbb navigáció érdekében. Változott a szövegbeviteli mezők kezelése is, így egy beviteli sávba való gépelés során nem nyílik meg többé a szokásos, teljes kijelzőt betöltő szövegmező, az űrlapok kitöltése így gyorsabbá és átláthatóbbá válik az androidos telefonokkal.

Az Opera Mini webböngésző az Android-alapú mobiltelefonok esetében is ugyanazokkal az alapvető előnyökkel szolgál, mint a többi platformnál: a program voltaképpen csak egy megjelenítőablaka az Opera szerverparkja által előre renderelt weboldalaknak, a grafikus elemek minőségi beállításától függően így egy-egy weboldal megjelenítése a hagyományos elven működő böngészőkhöz hasonlítva lényegesen kisebb adatforgalmat generál. Ez amellett, hogy időt takarít meg a felhasználónak, a forgalomalapú mobilinternetre előfizetők számára költségkímélő megoldást is jelent.

Az androidos mobiltelefonokkal használható Opera Mini 4.2 a Google Android Marketről tölthető le. A program használata a többi változathoz hasonlóan ezúttal is ingyenes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 10:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.