Szerző: Koi Tamás

2009. január 26. 12:27

Egymilliárdnál is többen interneteztek tavaly decemberben

A történelem során először fordult elő, hogy egyetlen hónap leforgása alatt világszerte egymilliárdnál is többen interneteztek PC-n -- derül ki az elismert londoni forgalomelemző, a comScore legfrissebb kimutatásából. A cég World Metrix nevű forgalomauditáló rendszere tavaly decemberben mérte a rekord látogatószámot. Az adott időszakban ráadásul ennél is sokkal többen internetezhettek, a cég ugyanis nem kalkulál a mobiltelefonokról és egyéb kézi eszközökről internetezőkkel, valamint a 15 év alatti felhasználókkal.

HIRDETÉS

[HWSW] A történelem során először fordult elő, hogy egyetlen hónap leforgása alatt világszerte egymilliárdnál is többen interneteztek PC-n -- derül ki az elismert londoni forgalomelemző, a comScore legfrissebb kimutatásából. A cég World Metrix nevű forgalomauditáló rendszere tavaly decemberben mérte a rekord látogatószámot. Az adott időszakban ráadásul ennél is sokkal többen internetezhettek, a cég ugyanis nem kalkulál a mobiltelefonokról és egyéb kézi eszközökről internetezőkkel, valamint a 15 év alatti felhasználókkal.

A comScore saját metrikáján alapuló mérései szerint tavaly decemberben is az ázsiai országokban használták a legtöbben az internetet: az egymilliárd netező 41,3 százaléka ebből a régióból, azon belül is elsősorban a rohamosan bővülő internetpenetrációjú Kínából kerül ki. Ázsiát Európa követi 28 százalékos részesedéssel, ami nagyjából 280 millió netezőt jelent, majd Észak-Amerika következik 18 százalékkal, a sort végül Latin-Amerika és a közel-keleti és afrikai térség zárja rendre 7, illetve 5 százalékkal.

"Az egymilliárd felhasználó elérése jelentős mérföldkő az Internet történelmében" -- nyilatkozta Magid Abraham, a comScore elnök-vezérigazgatója. "Fel sem ocsúdunk és máris kétmilliárdra hízik a tábor, a hárommilliárdos határt pedig ennél is hamarabb eléjük majd" -- jósolta Abraham a villámgyors fejlődési ütemre utalva.

A legütemesebb fejlődés minden bizonnyal a világ legnépesebb országában, az internetpenetráció tekintetében egyelőre meglehetősen elmaradottnak tekinthető Kínában várható. Az ázsiai ország ettől függetlenül már most a Föld legnépesebb internetes közösségét adja, a decemberi statisztikák szerint közel 180 millió internetezővel, ezzel bőven megelőzve az olyan, lassan telítődő fejlett országokat, mint az Egyesült Államok (163,3 milló internetező), Japán (60 millió internetező) vagy Németország (37 millió internetező).

A Comscore elemzéséből mindemellett kiderül, hogy tavaly decemberben a Google különböző szolgáltatásai vonzották a legtöbb látogatót: a keresőcég oldalaira mintegy 775 millióan kattintottak. A Microsoft oldalai közben 646, a Yahoo szolgáltatásai pedig 562 egyedi látogatót vonzottak az év utolsó hónapjában. A legnépszerűbb közösségi oldal a FaceBook lett 221 millió látogatóval, a leglátogatottabb online bolt pedig az Amazon.com volt 187 millió érdeklődővel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 10:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.