Szerző: Koi Tamás

2009. január 22. 14:28

Androidot olcsón: telefont épít a Google platformjára a Huawei

A Huawei Technologies is csatlakozik azokhoz a gyártókhoz, melyek Android-alapú okostelefonnal kívánják bővíteni a kínálatukat. A Google mobiltelefonos platformja iránt eddig több ismert mobilpiaci szereplő is kifejezte érdeklődését -- az olcsó alternatíváiról ismert kínai cég mostani bejelentése jó hír lehet azok számára, akik nem kívánnak egy vagyont fizetni egy androidos készülékért cserébe.

HIRDETÉS

[HWSW] A Huawei Technologies is csatlakozik azokhoz a gyártókhoz, melyek Android-alapú okostelefonnal kívánják bővíteni a kínálatukat. A Google mobiltelefonos platformja iránt eddig több ismert mobilpiaci szereplő is kifejezte érdeklődését -- az olcsó alternatíváiról ismert kínai cég mostani bejelentése jó hír lehet azok számára, akik nem kívánnak egy vagyont fizetni egy androidos készülékért cserébe.

A jövő hónapban kezdődő barcelonai Mobile World Congress alkalmával mutatja be első Android-alapú okostelefonját a Huawei Technologies. A nálunk jobbára mobilinternet-modemjeivel ismertté vált telekommunikációs nagyvállalat egyelőre nem árult el részleteket a készülékről, valószínűsíthető ugyanakkor, hogy a cég az eddigi gyakorlatnak megfelelően elsősorban szolgáltatói partnereivel együttműködve, nem pedig saját neve alatt értékesíti majd az androidos mobilt.

A kínai gyártó számos telekommunikációs cég, illetve szolgáltató szerződéses beszállítója, 2008-ban 23,3 milliárd dollár értékben kötött szerződést partnereivel, ez 46 százalékos növekedést jelent a 2007-es 16 milliárd dollárhoz képest. A húsz évvel ezelőtt alapított Huawei olcsó megoldásai korábban elsősorban az anyaországban és néhány fejlődő országban számítottak közkedveltnek, a gyártó azonban mostanra az Egyesült Államokban és Európában is sikeressé tudott válni.

A Huawei bejelentése nem érte meglepetésként a szakmát: a tavalyi esztendőt parádés eredménnyel záró cég december elején csatlakozott az Android platformot gondozó Open Handset Alliance (OHA) szervezethez, olyan új tagokkal egyetemben, mint a Vodafone, az ARM, az Atheros Communications, az Asustek, a Garmin, a Sony Ericsson és a Toshiba. Ezek közül a Sony Ericsson és az Asustek a Huawei-hez hasonlóan a Mobile World Congressen szinte biztosan lerántja a leplet új, Android-alapú megoldásáról. Vélhetően ezen a kiállításon mutatkozik be először a HTC G1 utódja, a G2 is.

A világ első androidos mobilja, a kezdetben kizárólag az amerikai T-Mobile kínálatában kapható HTC G1 tavaly csak az Egyesült Királyságba jutott el, a többi európai országban idén tervezik a telefon -- ezzel együtt az új platform -- bevezetését. A cég tavaly jelentette be, hogy több országban (köztük Magyarországon is) piacra dobja a G1 fejlesztőknek szánt változatát (Android Dev Phone 1). Friss információk szerint a telefon forgalmazása január 30-án kezdődik Hollandiában, Csehországban és Ausztriában, februárban pedig Németországban és Lengyelországban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.