:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. január 14. 15:56

Kiszivárogtak a HTC 2009-es tervei

A napokban egy kínai mobileszközökkel foglalkozó híroldal információkat és fotókat szivárogtatott ki a HTC idei felhozataláról. A megszellőztetett modellek közt legalább egy Android- és több Windows Mobile-alapú készülék található, de többnyire a tavalyi sikermodellek újragondolása jellemző.

[HWSW] A napokban egy kínai mobileszközökkel foglalkozó híroldal információkat és fotókat szivárogtatott ki a HTC idei felhozataláról. A megszellőztetett modellek közt legalább egy Android- és több Windows Mobile-alapú készülék található, de többnyire a tavalyi sikermodellek újragondolása jellemző.

Sajnálatos módon a kínai DIYPDA.com által nyilvánosságra hozott fotók mindegyike kisfelbontású, illetve az információk is részlegesek. Nem minden esetben jelölik az operációs rendszert, kivétel nélkül csak kódneveket sorolnak fel, igaz néhol feltűnik, hogy mely szolgáltatók számára készül az adott modell. Arról viszont semmilyen információ nem derül ki, hogy melyik modell mikor landolna a boltok polcain.


HTC Hero

Az egyetlen készülék, mely biztosan Android operációs rendszert futtat, a "Hero" kódnevet viseli. A képet vizsgálva egyből kiderül, hogy a HTC Dream (T-Mobile G1) egy újragondolt változata, melyből kihagyták a kicsúsztatható billentyűzetet. Valószínűleg a Google által beígért virtuális billentyűzet pótolja majd a hiányt. Már korábban is szóltak híradások a Dreamet követő második HTC Android modellről, ami 2009 első felében érkezik majd, valószínűleg ez lesz az.


HTC Topaz

A HTC Touch Diamondhoz hasonló megjelenéssel rendelkezik a listában a következő készülék, a Topaz kódnéven futó Windows Mobile-alapú telefon. Az információk szerint több változat is készül majd belőle: az egyik biztosan az amerikai AT&T számára, egy másik az európai piacokra, egy harmadik és egy negyedik a szintén amerikai Verizonnak illetve Sprintnek. A Touch Diamond és a Topaz közti rokonítás persze kizárólag a megjelenésnek köszönhető, hisz a képek alapján a kettő közt mindössze a D-pad megléte illetve hiánya a különbség, illetve a Diamond csiszolt hátlapja nem mindegyik változaton van meg, de ezen felül tagadhatatlan a rokonság.


HTC Rhodium

A Rhodium, Barium, Tungsten modellek egyértelműen a Touch Pro leszármazottai lesznek. Mindhárom az előlap szinte teljes felületét lefedő kijelzővel, illetve kicsúsztatható, fekvő elrendezésű billentyűzettel rendelkezik. Amennyiben a fő csapásvonalat jelentő Touch Pro utódainak valóban ez a dizájn jutott, akkor az a HTC részéről azt is jelentheti, hogy teljesen elbúcsúznak a Windows Mobile eszközöknél használt D-pad megoldástól. A sorozat tagjairól annyit lehet még tudni, hogy az AT&T, Sprint, Verizon és a T-Mobile (EU+US) is igényt tart rájuk.

A kiszivárgott listában még öt egyéb készülék volt, melyről majdnem biztos, hogy Windows Mobile operációs rendszert futtatnak, s többnyire ezek a korábbi modelleket váltó utódoknak tűnnek. Némelyikről ráadásul már korábban is kerültek napvilágra részletek. A HTC Excalibur/T-Mobile Dash utódja például a HTC Maple lesz. Hasonlóan az őshöz, tablet kivitel és a készülék alján elhelyezkedő mini qwerty billentyűzet és Windows Mobile Standard. Standard, mivel ez a telefon sem kap érintőképernyőt. A Maple-höz hasonló modellek a HTC Willow és Cedar, melyek akár egyszerű variánsok is lehetnek, egyelőre semmi nem derült ki róluk.

A HTC Athena utódja a Thoth lesz, mely szintén megtartja alakját, nagyméretű kijelzőjét és lecsatolható billentyűzetét is. Valószínűleg az idei felhozatalban ez lesz a csúcsmodell, ami persze nem csak izgalmas funkciókat, de izmos árat is jelent egyben. A listában szereplő többi készülékről már szinte csak felsorolásszintű információk állnak rendelkezésre. Több olyan mobil is van, melyről nem derül ki, hogy Android vagy Windows Mobile, annyi viszont biztos, hogy a Magnet, Memphis, Sapphire készülékek még idén piacra kerülnek, s az újdonságokból a fenti szolgáltatókon túl jut a Vodafone és a DoCoMo ügyfeleknek is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 01:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.