Szerző: bzd

2000. július 14. 21:37

Peltier javítás

BatMan küldött nekem egy levelet, amiben arról számol be, hogy hogyan javította meg megmakkant Peltier-elemét.
    Hali

    Nem mintha nagy szükség lenne rá, (mert nem tudok sok peltiről ami elromlott,) de ismét sikerült megjavítanom egy peltit...

    Először is a hiba okai közé elsősorban a párát tenném, még a lehető legjobb szigetelés ellenére is.
    A mostani darabon egy mákszemnyi koromnyomot találtam az egyik fémrészecskénél, a jelenséget pedig a táp hangos pukkanása kísérte. (A táp tranyó és kondi csere után ok)
    A hibás részt nem csak a látottak alapján lehetett megtalálni, egy sima voltmérőt használva végig kerestem a pelti fémrétegeinek forrasztásainál a tápfesz meglétét.(persze csak a külső sorokon) Ahonnan már nem volt mérhető a tápfesz ott volt a hiba. (ez persze tárgytalan ha valamelyik belső soron van a ludas...)
    Egy erősebb alkatrészlábból(pl.:dioda) vágtam 3mm-t és egy kis forrasztókrém meg cin segítségével óvatosan beforrasztottam a rossz fém mellé úgy, hogy a kerámia szélénél ne lógjon ki. Jelenleg tesztelem a darabot, eddig úgy megy mint a hiba előtt.

    nos ennyi

    adios
    batman

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról