Szerző: Bodnár Ádám

2008. november 21. 11:22

Sun-disztribútor lett az RRC

Az RRC-vel kötött disztribútori megállapodást a Sun Microsystems, a cél a terjeszkedés az x86-alapú szerverek piacán. A Sun egyik fókusza idén az Intel és AMD processzorra épülő szerverek szegmense.

[HWSW] Az RRC-vel kötött disztribútori megállapodást a Sun Microsystems, a cél a terjeszkedés az x86-alapú szerverek piacán. A Sun egyik fókusza idén az Intel és AMD processzorra épülő szerverek szegmense.

Hernádi József, a Sun Microsysems magyarországi vezetője szeptember végén, az idei pénzügyi évre kitűzött célokkal kapcsolatban elmondta, a cég jelentős növekedést vár az x86-os szerverektől. Ebben a szegmensben a Sun ma még nem jelentős szereplő, hazai részesedése érték és darabszám alapján sem éri el az 5 százalékot a HWSW becslései szerint, a növekedési lehetőség tehát adott. A tavalyi évben a Sun épp a szerverek területén érte el a legnagyobb növekedést, az eladások 20 százalékkal ugrottak meg egy stagnáló piacon.

A Sun szervereinek kizárólagos hazai disztribútora korábban az Avnet volt. Az Avnet továbbra is értékesíti a Sun teljes termékkínálatát, elsősorban a nagyvállalatok felé, miközben az RRC az x86-os kiszolgálókra koncentrál, amelyeket főleg kis- és középvállalatoknak értékesít majd.

Polner Tamás, a Sun Microsystems marketingért felelős vezetője a HWSW megkeresésére elmondta, a cég stratégiájának része a partnerhálózat bővítése olyan partnerekkel, akik üzleti tapasztalattal rendelkeznek a kis- és középvállalatok piacán. "Az RRC mint disztribútor más gyártóival már bizonyított ezen a területen. Nem csak logisztikai szolgáltatást hanem értéknövelt partner fejlesztési támogatást is biztosít. A Sun x86-os szervereivel szélesebb termékportfóliót tud majd kínálni viszonteladói részére, és meg tudja ismertetni ezen termékeket a kis és középvállalati szegmensben dolgozó informatikai partnerekkel."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról