Szerző: Bizó Dániel

2008. november 18. 17:33

Itt a harmadik VMware közösségi találkozó

A MOL-t követően a CIB Bank virtualizált infrastruktúrája kerül terítékre a VMware felhasználói közösség harmadik szakmai találkozóján, ahol egyéb elméleti ismertetőket is hallhatnak a résztvevők.

[HWSW] A MOL-t követően a CIB Bank virtualizált infrastruktúrája kerül terítékre a VMware felhasználói közösség harmadik szakmai találkozóján, ahol egyéb elméleti ismertetőket is hallhatnak a résztvevők.

Az idén májusban megalakult magyar VMware User Group november 27-én tartja Budapesten harmadik rendezvényét. Természetesen ismét szóba kerülnek a VMware termékeinek újdonságai, hiszen időközben lezajlott egy VMworld, köztük az ESX Server 3.5 Update 3 és a Workstation 6.5. A fő attrakciót azonban a legtöbbek számára valószínűleg most is a terepen szerzett tapasztalatok megosztása jelenti. Ezúttal a CIB Bank x86-os szerverparkjának virtualizációjáról esik szó, magába foglalva a CIB által tavaly beolvasztott Inter-Európa Bank rendszereinek migrálását is.

Ezenkívül téma lesz a PowerShell virtualizált környezetben történő alkalmazása, aminek középpontjában a munka egyszerűbbé tétele áll majd a parancssoros eszközök bevetésével. A MOL egy szakembere egyúttal igyekszik a rendezvényen támpontokat adni az ingyenes, ugyanakkor minimalista ESXi és az ESX Server közötti választási pontokhoz, majd zárásként a NetApp tároló rendszerek VMware-integrációjáról került napirendre.

A VMware User Group egy alulról szerveződő felhasználói közösség, melyet az x86-os virtualizáció piacát vezető VMware támogat ugyan, de nem irányít. A csoport célja a tudás megosztása és egy felhasználói közösség kialakítása, valamint egymás szakmai segítése. A rendezvényeken igyekeznek bemutatni a VMware termékeinek előnyei mellett azok negatívumait is, és a marketingtől megtisztított felhasználói tapasztalatokról beszámolni. A jelentkezési űrlap és az eddigi előadások anyagai a közösség honlapján találhatóak meg.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.