Szerző: Bodnár Ádám

2008. november 24. 15:49

Bárki kipróbálhatja a SkyFire mobilos böngészőt

Eddig csak amerikai vagy kanadai mobiltelefonszámmal rendelkező felhasználók tölthették le és próbálhatták ki a vadonatúj Skyfire mobilböngésző bétaváltozatát, mostantól azonban bárki elérheti .

[HWSW] Eddig csak amerikai vagy kanadai mobiltelefonszámmal rendelkező felhasználók tölthették le és próbálhatták ki a vadonatúj Skyfire mobilböngésző bétaváltozatát, mostantól azonban bárki elérheti.

A SkyFire fejlesztői nem kevesebbet ígérnek, mint a PC-n megszokott böngészési élményt a mobilon, beleértve a Flash vagy Silverlight animációkat, AJAX-alapú oldalakat, videókat vagy akár zenéket, vagyis a felhasználók pontosan ugyanazokhoz a tartalmakhoz férhetnek hozzá a telefonjuk kijelzőjén, mint amiket a PC monitora előtt ülve megszoktak. Természetesen a kijelző kisebb felbontása miatt továbbra is kompromisszumokat kell kötni, de nem annyit, mint amennyit a weboldalak "mobil" változatainak böngészésekor.

A SkyFire egyelőre a 0.85-ös verziónál tart, a szoftver Symbian OS, Windows Mobile 5 vagy Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató készülékeken fut -- utóbbiak közül azonban pont a szokásosnál nagyobb képfelbontást biztosító, "szélesvásznú" kijelzővel rendelkező változatok (pl. HTC Touch HD, Sony Ericsson Xperia X1) nem támogatottak.

A korlátlan adatforgalmat kínáló adatcsomagok, az egyre nagyobb lefedettségek, a növekvő 3G adatátviteli sebességek és az egyre nagyobb felbontású képernyők, egyre barátságosabb kezelőfelületek mind elősegítik a mobilos böngészés térhódítását. Az ABI Research nemérgiben készült tanulmánya szerint a teljesértékű böngészővel rendelkező mobilkészülékek piaca a 2008-as 130 millióról 530 millióra növekedhet 2013-ig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról