Szerző: Bodnár Ádám

2008. november 11. 14:11:52

Brutális csúcsmodellel gazdagodott az NVIDIA Quadro család

Valóságos gigász az NVIDIA új grafikus gyorsítója, a professzionális felhasználóknak szánt Quadro FX 5800. a kártyán a 240 párhuzamos feldolgozóegységet tartalmazó processzor mellett nem kevesebb mint 4 gigabájt memória kapott helyet.

[HWSW] Valóságos gigász az NVIDIA új grafikus gyorsítója, a professzionális felhasználóknak szánt Quadro FX 5800. a kártyán a 240 párhuzamos feldolgozóegységet tartalmazó processzor mellett nem kevesebb mint 4 gigabájt memória kapott helyet.

A 3499 dolláros, mai árfolyamon több mint 730 ezer forintos listaáron kapható kártyát a vállalat természetesen nem gamereknek szánja, hanem olyan iparágakba, ahol különösen fontos az adatok, részletes modellek precíziós megjelenítése. Ezek közé tartozik az olajipar, a mérnöki tervezés, a média vagy az egészségügy. Az NVIDIA szerint hatalmas teljesítményének és óriási memóriájának köszönhetően a Quadro FX 5800 az eddigieknél jóval részletesebb modelleket képes kezelni és megjelenítneni, legyen szó akár tervrajzról, röntgenképről vagy CT-felvételről, esetleg egy bonyolult függvény három- vagy négydimenziós ábrázolásáról.

NVIDIA Quadro FX 5800

A Quadro-sorozat új csúcsmodelljének alapjait a GeForce GTX 280 szolgáltatta, ennek egyfajta kiterjesztésével jött létre a Quadro FX 5800, amely jóval nagyobb memóriája mellett más firmware-t és drivereket is kapott, amiket a professzionális alkalmazások futtatására hegyeztek ki. A kártya másodpercenként 300 millió háromszöget képes kirajzolni, a memóriasávszélessége pedig 102 gigabájt/s.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 17:08

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.