:

Szerző: zimi

2008. november 4. 14:03

Az Epson új, 24 és 44 hüvelykes nyomtatókat jelentetett meg

A gyártók a normál irodai nyomtatók piacának telítődését követően a nyomtatás különlegesebb területeire koncentrálnak, például a poszternyomtatásra. Az új Stylus Pro 7900 és 9900 modellek tizenegy színkomponensből állítják össze a szemcsementes tónusokat, mégpedig poszterméretben.

[HWSW] A gyártók a normál irodai nyomtatók piacának telítődését követően a nyomtatás különlegesebb területeire koncentrálnak, például a poszternyomtatásra. Az új Stylus Pro 7900 és 9900 modellek tizenegy színkomponensből állítják össze a szemcsementes tónusokat, mégpedig poszterméretben.

Már az idei Photokina kiállításon is nagy érdeklődés vette körül az új 24 és 44 hüvelykes Stylus Pro 7900 és 9900 nyomtatókat. Az Epson továbbfejlesztett tintatechnológia, az új nyomtatófej-mechanizmus és számos egyéb új technológia segítségével igyekszik jobb minőséget nyújtani a csomagolási próbanyomatok és a flexografikus nyomtatás igényeinek megfelelve.

A Stylus Pro 11880-ban mutatkozott be első alkalommal a gyártó legújabb nyomtatófej-generációja, a MicroPiezo Thin Film Piezo (TFP) mely szabályos alakú és pontosan elhelyezett pontokat ígér akár 2880 dpi felbontásban is. Mind a fúvókák száma, mind a teljesítményük megduplázódott a két új nyomtatóban, így óránként már 40 négyzetméternyi anyag kinyomtatására is képesek a 7900-as és 9900-as modellek.

Epson Stylus Pro 9900

Az új fejben a pigmentalapú Epson-tinták ötödik generációjával találkozunk. Az Epson UltraChrome HDR egy tizenegy tintát (cián, világos cián, sárga, narancssárga, zöld, mattfekete, kétféle fotófekete, világos vivid magenta és vivid magenta) tartalmazó, általánosan széles színteret garantáló paletta, amelynek patronjai 350 és 700 milliliteres kiszerelésben kaphatók. A több "alapszín" miatt jelentősen nőtt a nyomtatható színtér, különösen az élénkzöldtől a sárgáig, valamint a sárgától a vörösig terjedő tartományokban. A narancssárga tinta elsősorban a bőrtónusok szemcsézettségének csökkentéséhez járul hozzá, összességében pedig nagyobb pontossággal közelíthetők meg a hagyományos nyomdászatban bevett Pantone skála színei.

Az opcionális Epson SpectroProofer spektrofotométerrel a 7900-ast és 9900-ast komplett próbanyomat-igazoló és nyomtatókalibráló megoldássá alakíthatjuk. A spektrofotométer használatával automatikusan elvégezhető a színkalibrálás, színigazolás, napi színellenőrzés, profilkészítés, direkt szín szimuláció, színeltérések követése, valamint a szimulációs célérték mérése. A rendszer egy X-Rite spektrofotométert és egy Epson SpectroProofer szoftvert, vagy más RIP-et tartalmazhat.

A Stylus Pro 7900 és 9900 számos automata mechanizmussal, például orsó nélküli tekercspapír-tartóval és integrált papírvágó körkéssel is rendelkezik. 1,26 millió forintos induló áron érhető el itthon a 22 hüvelyk nyomatszélességű Stylus Pro 7900, míg a 42 hüvelykes Stylus Pro 9900 ára 2,2 millió forinttól indul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.