Szerző: Bányai György

2008. szeptember 29. 15:14

Olasz mobilszolgáltatónál kapható a BenQ zsebben hordható netterminálja

Az olaszországi TIM mobilszolgáltatóhoz már megérkezett a BenQ parányi nettermináljának első szállítmánya. A zsebméretű számítógép a 4,8 hüvelykes kijelzőjére Wi-Fi adapterének használata mellett 7,2 Mb/s sebességű HSDPA adatkapcsolattal is képes internetes tartalmakat varázsolni.

[HWSW] Az olaszországi TIM mobilszolgáltatóhoz már megérkezett a BenQ parányi nettermináljának első szállítmánya. A zsebméretű számítógép a 4,8 hüvelykes kijelzőjére Wi-Fi adapterének használata mellett 7,2 Mb/s sebességű HSDPA adatkapcsolattal is képes internetes tartalmakat varázsolni.

A BenQ S6 az olasz TIM mobilszolgáltatónál a mai naptól megvásárolható, 4,8 hüvelykes kijelzőjén a 802.11 b/g szabványokat ismerő vezeték nélküli hálózati csatolóján, és HSDPA adatkapcsolat segítségével érkező webes tartalmak egyaránt megjeleníthetők. Az S6 800 megahertzes Intel Atom UL11L processzorral, mindössze két gigabájtnyi flash háttértárral rendelkezik, rendszermemóriája pedig csekély 512 megabájt.

Az érintésérzékeny kijelző kis méretéből következik, hogy azon a weboldalak nagy hányada nem fér el, a 800x480 képpont miatt ezeket oldalirányban is görgetni kell. A gépben RedFlag Midinux Linux látja el az operációs rendszerre háruló feladatokat, speciális kezelőfelülete használja a beépített mozgásérzékelőt, így a készülék döntésével is vezérelhető.

BenQ S6 Internetes céleszköz
BenQ S6 Internetes céleszköz

A 370 grammos, 159x89x22 milliméteres MID-hez Bluetooth 2.0 adóvevővel, vagy USB porton keresztül kapcsolhatók a bővítmények, a burkolaton fülhallgatókimenet, mikrofon és hangszóró található. A BenQ S6 az Internetelérés mellett a zenehallgatást, képnézegetést, valamint filmnézést is fókuszban tartja, emellett alkalmas az irodai fájlok kezelésére is. A parányi, SD/SDHC kártyák fogadására alkalmas számítógépet a TIM 430 eurós áron értékesíti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról