Szerző: Vörös Péter

2000. március 14. 17:16

Az IBM két új Netfinity szervert mutatott be

Az IBM a négy-processzoros Netfinity 7100 ill. 7600-ast Windows 2000 szerverként tervezte, a 7100-as célpiaca a megosztott vagy távoli szerverek területe, míg a 7600-ast adatközpont-szervernek szánja a Nagy Kék. Mindkét modell a cég X-architektúra kezdeményezésének jegyében született, ennek megfelelően mainframe-szerű megbízhatóságot és teljesítmény jellemzőket kínál Intel platformon az IBM. Pl. a Netfinity 7600-asban standard a cég ActivePCI technológiája (ennek révén elromlott PCI kártyákat kikapcsolás nélkül, hot-swap/hot-add módon lehet cserélni ill. újakat installálni). Ezenkívül ún. Chipkill memória chip-ekkel szállítják a 7600-asokat, amelyek az IBM szerint 100-szor megbízhatóbbak az ECC memória moduloknál. (A Netfinity 7100-ben az ActivePCI és a Chipkill opcionálisak.)

Az IBM a négy-processzoros Netfinity 7100 ill. 7600-ast Windows 2000 szerverként tervezte, a 7100-as célpiaca a megosztott vagy távoli szerverek területe, míg a 7600-ast adatközpont-szervernek szánja a Nagy Kék. Mindkét modell a cég X-architektúra kezdeményezésének jegyében született, ennek megfelelően mainframe-szerű megbízhatóságot és teljesítmény jellemzőket kínál Intel platformon az IBM. Pl. a Netfinity 7600-asban standard a cég ActivePCI technológiája (ennek révén elromlott PCI kártyákat kikapcsolás nélkül, "hot-swap/hot-add" módon lehet cserélni ill. újakat installálni). Ezenkívül ún. Chipkill memória chip-ekkel szállítják a 7600-asokat, amelyek az IBM szerint 100-szor megbízhatóbbak az ECC memória moduloknál. (A Netfinity 7100-ben az ActivePCI és a Chipkill opcionálisak.)
Az IBM a korábbi Netfinity családok frissítését is bejelentette, valamint azt is, hogy a Netfinity 1000 (egy-processzoros szerver, 1344 $-os kezdőáron) most már az amerikai piacon is kapható lesz, ez utóbbit a cég kisvállalatoknak ill. kereskedelmi POS alkalmazáshoz szánja.
Az új szervereket valamint a frissített modelleket a cég március végétől kezdi szállítani.
[ZDNN]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról