Szerző: Bányai György

2008. szeptember 19. 12:28

Közeleg a Toshiba netbookja

A Toshiba is beszáll a netbookok gyártói közé. Már viccből is így kezdjük az újabb gyártók érkezésével kapcsolatos mondatokat, sőt, inkább csak másoljuk a korábbi cikkek első sorait, kicserélve a gyártó nevét benne. Az új netbook 8,9 hüvelykes kijelzővel és egyedi megjelenéssel csábíthatja az igényesebb gépekre várókat.

[HWSW] A Toshiba is beszáll a netbookok gyártói közé. Már viccből is így kezdjük az újabb gyártók érkezésével kapcsolatos mondatokat, sőt, inkább csak másoljuk a korábbi cikkek első sorait, kicserélve a gyártó nevét benne. Az új netbook 8,9 hüvelykes kijelzővel és egyedi megjelenéssel csábíthatja az igényesebb gépekre várókat.

A Toshiba friss formatervű netbookkal jelentkezett, mely a toshibás hagyományokat követve emelkedhet ki az alapvetően olcsóbb hatású netbook-átlagból. A gép belvilága nem nevethető izgalmasnak, 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor és egy gigabájt memória áll egymással kapcsolatban, mely páros alá 120 gigabájt kapacitású hagyományos merevlemez dolgozik.

A Toshiba NB100 8,9 hüvelykes kijelzője 1024x600 képpont felbontású, felette VGA webkamera található a kávában. A csatlakozás 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolón és vezetékes, 10/100-as LAN aljzaton keresztül is történhet, helyi kapcsolatok létesítésére opcionálisan rendelhető Bluetooth modul szolgálhat.

Toshiba NB100

A Toshiba NB100 kétféle operációs rendszerrel válik elérhetővé októbertől, lesz windowsos és linuxos változat is. Az akkumulátoros üzemidő hosszáról konkrét adat is rendelkezésre áll, a gyártó három órát 47 perccel túlhaladó időtartamról beszél. Az NB100 három különböző színben választható, a kozmikus fekete mellett pezsgőarany és fényes ezüst is megvásárolható lesz nagyjából 470 dolláros áron.

A Gartner szerint idén 5,2 millió netbook talál gazdára világszerte, miközben a tajvani Market Intelligene Center 8 millióra taksálja ezt a számot, de ezek a számok felettébb óvatos becslések. Csak az Acer és az Asus egyenként 4-5 millió netbook értékesítését tervezi, ráadásul a HP Compaq 2133 is legalább több százezerrel duzzasztja ezt a számot, miközben Dell és immár a Lenovo is agresszív terjeszkedésre készül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról