Szerző: Bányai György

2008. szeptember 16. 10:58

A BenQ is beállt a sorba: két netbookja érkezik

A BenQ is beállt a netbookok gyártói közé. Ebben, az utóbbi hónapokban többször is ismételt mondatban lasssan elég lenne a gyártó nevét cserélgetni, hiszen ez a múlt héten hangzott el a Samsunggal, és akkor sem nem először. A BenQ két új modellt is csatarendbe állít, melyek egymástól a kijelző méretében térnek el leginkább.

[HWSW] A BenQ is beállt a netbookok gyártói közé. Ebben, az utóbbi hónapokban többször is ismételt mondatban lasssan elég lenne a gyártó nevét cserélgetni, hiszen ez a múlt héten hangzott el a Samsunggal, és akkor sem nem először. A BenQ két új modellt is csatarendbe állít, melyek egymástól a kijelző méretében térnek el leginkább.

A BenQ két új netbookkal készült el, melyek piaci bevezetése a közeljövőben várható. A két készülék egymástól a kijelző méretében különbözik, míg a kisebb 8,9 hüvelykes, addig a nagyobb 10,1 hüvelykes képátlón jeleníti meg az 1024x600 képpontot. A BenQ új, JoyBook Lite sorozatú netbookjainak modellszámai közül csak egyet ismerünk, U101-nek vélhetőleg a nagyobbat hívják majd.

BenQ JoyBook Lite
BenQ JoyBook Lite

A gép belvilága tömegbe illő: Intel Atom N270 processzor és 1 gigabájt memória adja az első sorokat a technikai adatok listában, melyeket az 5400-as percenkénti fordulaton pörgő, merevlemezek követnek, melyek nagy valószínűség szerint 60-80 gigabájtnyi adatot tárolhatnak. A JoyBook Lite netbookok kijelző-kávája 1,3 megapixeles kamerának biztosít helyet, melynek képei vezetékes és vezeték nélküli (802.11 b/g) hálózati csatolón egyaránt továbbítódhatnak.

Azok, akik a kapcsolattartás oldaláról sokoldalúbb gépre vágynak, Bluetooth és 3G modult is rendelhetnek majd a gépbe, melynek burkolatán három USB 2.0 kaput, SD/SDHC, Memory Stick Duo kártyákat fogadó rést, valamint VGA-kimenetet fedezhetünk fel. A Linux és Windows operációs rendszerrel egyaránt kérhető, az Acer Aspire One vonalaira nagymértékben emlékeztető JoyBookok háromcellás akkumulátorokról üzemelnek. A két újdonság közül a kisebb októberben, a nagyobb, 10,1 hüvelykes változat pedig november végén érkezhet, nagyjából a 450 dolláros ársávban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról