Szerző: Bányai György

2008. szeptember 12. 10:14

Netbookgyártó lesz a Samsung is, 10,2 hüvelykes gépet dob piacra

Volt pár gyártó, akinél már elhangzott a mondat, melyet most a koreai gyártó esetében is meg kell ismételnünk: a Samsung is beáll a netbookok gyártói közé. Az új számítógép 10,2 hüvelykes, LED háttévilágítású kijelzőt és Intel Atom processzort alkalmaz majd.

[HWSW] Volt pár gyártó, akinél már elhangzott a mondat, melyet most a koreai gyártó esetében is meg kell ismételnünk: a Samsung is beáll a netbookok gyártói közé. Az új számítógép 10,2 hüvelykes, LED háttévilágítású kijelzőt és Intel Atom processzort alkalmaz majd.

A Samsung új netbookjáról kiszivárogtak a hivatalos fotók. Az új termék nevét egyelőre nem tudhatjuk, azonban a képek és a mellé érkezett technikai jellemzők egy MSI Windhez hasonlatos gépet tárnak elénk. Ha hihetünk a hivatalosan még nem megerősített információknak, a gép a fehéren kívül fekete és sötétkék színekben is elkészülhet.

A Samsung a 10,2 hüvelykes gépek piacát célozta meg, leginkább az ASUS tízhüvelykes EEE PC-jét és az MSI Windet idéző formatervvel. A netbook a két krómozott kijelzőfedél-zsanéron és a krómozott tapipad gombokon kívül más jellegzetes dizájnelemet nem hordoz, ezek nélkül igen jellegtelen, csak a funkcionalitásra összpontosító külsővel rendelkezne.

A kép forrása: whatlaptop.co.uk
A kép forrása: whatlaptop.co.uk

A burkolat alá nem meglepő, hogy Intel Atom N270 processzort építenek, mely kereken egy gigabájt rendszermemóriával gazdálkodhat. A háttértár hagyományos merevlemez lesz, melynek kapacitása 80, 120, vagy 160 gigabájt között változhat, felszereltségtől, illetve modellváltozattól függően. A géphez érkező hatcellás akkumulátorral a Samsung legalább öt órányi konnektortól független üzemet ígér.

Az 1,3 kilogrammos netbook burkolatának oldalán három USB 2.0 portot, SD/SDHC kártyaolvasót, 10/100-as LAN csatlakozót, hang ki- és bemenetet, valamint VGA-kimenetet találunk, melyek a szemnek láthatatlan Bluetooth- és WLAN-adapterekkel egészülnek ki. A még modellszámmal nem ellátott netbook október folyamán juthat kereskedelmi forgalomba, nagyjából 550 dolláros áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról