Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 10. 16:06

Hírek a divat világából: összecsukható Microsoft-egér, virágmintás HP-notebook

Látványos formájú egeret mutatott be a Microsoft, az Arc Mouse érdekessége nem csak a design, hanem az is, hogy összehajtható kivitele folytán kényelmes asztali és helytakarékos mobil egérként is bevethető. Az Arc Mouse vörös és fekete színben készül, vezeték nélkül csatlakoztatható a PC USB-portjához, és 60 dollárt kérnek érte.

[HWSW] Látványos formájú egeret mutatott be a Microsoft, az Arc Mouse érdekessége nem csak a design, hanem az is, hogy összehajtható kivitele folytán kényelmes asztali és helytakarékos mobil egérként is bevethető. Az Arc Mouse vörös és fekete színben készül, vezeték nélkül csatlakoztatható a PC USB-portjához, és 60 dollárt kérnek érte.

Az Arc Mouse szenzora még lézeres, a szintén tegnap bemutatott új Explorer azonban már a Microsoft saját fejlesztésű Bluetrack technológiáját használja. A vállalat azt állítja, a Bluetrack segítségével még olyan felületeken is hibátlanul lehet az egérrel dolgozni, ahol a lézeres egerek csődöt mondanak, például fényesre lakkozott fán, márványon vagy szőnyegen (üvegen és más átlátszó felületen a Bluetrack is elvérzik). A technológiai leírás szerint a kék fény jobban beteríti az egér alatti területet a vörösnél, több fény jut vissza a saját fejlesztésű szenzorba, ezáltal pontosabb a pozícionálás.

Microsoft Arc mouse

Eközben a HP is igyekszik a stílusra sokat adó felhasználók kedvében járni, és Vivienne Tam divattervezővel egy új notebookot készíttetett. A jövő év elején korlátozott példányszámban piacra kerülő gép fedelét pünkösdi rózsák díszitik, ez a minta a belső oldalon, a billentyűzet körül is folytatódik, de a notebookhoz passzoló táskán is megjelenik. Egy új gyártási eljárásnak köszönhetően a minta nem csupán festék, hanem a műanyag fedőlapba és a csuklótámaszba belemaratták a virágokat.

Vivienne Tam HP notebook

A gép paramétereiről a HP egyelőre semmit sem árult el, de a képek és a kiszivárgott információk alapján úgy tűnik, egy subnotebookról vagy netbookról lehet szó. David Roman, a HP személyi számítógépes üzletágának kommunikációs vezetője sejtelmesen annyit mondott, a Vivianne Tam által virágba borított gép egy új termékkategória előfutára a HP-nál. A notesz képernyője minden eddigi HP-gépénél kisebb -- tette hozzá Roman. Tam a HP notebookjához háttérképeket, képernyővédőt, ikonokat és egyéb grafikai elemeket is tervezett. A divattervező azért választotta a pünkösdi rózsát, mert Kínában az a jólét, a szerencse és a boldogság szimbóluma.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról