Szerző: Vörös Péter

2000. március 14. 17:16

Az Intel újabb csatát nyert az Intergraph elleni perben

Ezúttal egy szövetségi bíróság utasította el az Intel ellen felhozott monopólium-vádakat, amelyek lényege az volt, hogy a chip-gyártó óriás olyan információkat hallgatott el az Intergraph elől eljövendő termékeiről. Az Intergraph grafikus chip-eket és Intel alapú munkaállomásokat készít és ehhez kulcsfontosságú a cég számára képben lenni az újdonságokat illetően - 1998. áprilisában első fokon a bíróság kötelezte az Intel-t arra, hogy bocsássa rendelkezésre a termékeivel kapcsolatos információkat, azonban tavaly novemberben a fellebviteli bíróság megfordította ezt az ítéletet. Az Intel akkor kezdte el visszatartani az infókat, amikor az Intergraph szabadalmi követelésekkel lépett fel ellene. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) továbbra is nyomoz az Intel-lel kapcsolatban más monopólium-ellenes kérdéseknél. Ezután a két cég között már csak állami szintű követelések vannak tisztességtelen üzleti gyakorlat ill. szerződésszegés miatt.

Ezúttal egy szövetségi bíróság utasította el az Intel ellen felhozott monopólium-vádakat, amelyek lényege az volt, hogy a chip-gyártó óriás olyan információkat hallgatott el az Intergraph elől eljövendő termékeiről. Az Intergraph grafikus chip-eket és Intel alapú munkaállomásokat készít és ehhez kulcsfontosságú a cég számára 'képben lenni' az újdonságokat illetően - 1998. áprilisában első fokon a bíróság kötelezte az Intel-t arra, hogy bocsássa rendelkezésre a termékeivel kapcsolatos információkat, azonban tavaly novemberben a fellebviteli bíróság megfordította ezt az ítéletet. Az Intel akkor kezdte el visszatartani az infókat, amikor az Intergraph szabadalmi követelésekkel lépett fel ellene. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, FTC) továbbra is nyomoz az Intel-lel kapcsolatban más monopólium-ellenes kérdéseknél. Ezután a két cég között már csak állami szintű követelések vannak tisztességtelen üzleti gyakorlat ill. szerződésszegés miatt.
[CNET]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.