Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 29. 09:43

Szebb, okosabb és gyorsabb lesz a Hotmail

Sokkal gyorsabb lesz és jobban is fog kinézni a Live Hotmail új, Windows Live Wave 3-mal (vagy más néven Windows Live 3.0-val) érkező változata, legalábbis ezt ígéri a Microsoft a szolgáltatást beharangozó promóciós oldalon. A levelezőrendszer megújult változata számos olyan fejlesztést tartalmaz majd, melyet a konkurencia -- például a Gmail -- már korábban bevetett.

[HWSW] Sokkal gyorsabb lesz és jobban is fog kinézni a Live Hotmail új, Windows Live Wave 3-mal (vagy más néven Windows Live 3.0-val) érkező változata, legalábbis ezt ígéri a Microsoft a szolgáltatást beharangozó promóciós oldalon. A levelezőrendszer megújult változata számos olyan fejlesztést tartalmaz majd, melyet a konkurencia -- például a Gmail -- már korábban bevetett.

Jelentősen gyorsul a Microsoft online levelezőszolgáltatása, a Live Hotmail a Windows Live Wave 3 érkezésével -- a fejlesztők ígérete szerint a webfelületen működő levelezőrendszerbe sokkal gyorsabban lehet majd be jelentkezni mint a jelenlegi változatba. A szoftvercég promóciós oldalán szereplő információk szerint egyes szolgáltatások elérése akár a szélessávon netezők számára 70 százalékkal is gyorsulhat majd az új verzióban.

A gyorsuló rendszer mellett a Microsoft más, jelentős újításokra is felhívja a figyelmet az új Hotmailt népszerűsítő oldalon: akárcsak a Gmail esetében, ennél a szolgáltatásnál is folyamatosan nő majd a levelek számára rendelkezésre álló tárhely, bár egyelőre nem tudni, milyen tempóban. Jelenleg 5 gigabájtot használhatnak a levelek tárolására a Hotmail-felhasználók, a Gmail pedig nemrég lépte át a 7 gigabájtot.

Újdonság a webalapú azonnali üzenetküldő kliens is, melyet szintén a Google integrált szolgáltatásához, a Gtalkhoz lehet hasonlítani, ezzel együtt könnyebbé válik a naptárbejegyzések kezelése és megosztása is a Windows Live Calendar szolgáltatás és a Windows Live Hotmail szorosabb integrációjával. A Windows Live Wave 3 a teljes szolgáltatásportfólióban megújult dizájnnal jelentkezik majd, így változik a Live Hotmail felülete és valamelyest a struktúrája is. A változtatások eredményeként könnyebb lesz a csoportos üzenetek kezelése és fejlődik a spamszűrő is.

A Microsoft ígérete szerint az új Hotmailt a klasszikus és a teljes verzió egyfajta kombinációjaként kell elképzelni, a felhasználók így a korábbinál több funkciót kínáló, ugyanakkor letisztultabb felületen keresztül levelezhetnek majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról