Szerző: zimi

2008. augusztus 27. 18:02

Kevesebb mint 7 másodperc alatt nyomtat egy fotót a HiTi új hőszublimációs nyomtatója

Évek óta sikeresen látja el a HiTi (Hi-Touch Imaging Technologies, Inc.) hőszublimációs elven működő fotónyomtatókkal a piacot. A tökéletesen sima színátmeneteket biztosító technológiával eddig a PhotoShuttle modell bizonyult a leggyorsabbnak a maga 45 másodperces időeredményével. Az új P710L 6-7-szer gyorsabb ennél, igaz, más kategóriában indul.

[HWSW] Évek óta sikeresen látja el a HiTi (Hi-Touch Imaging Technologies, Inc.) hőszublimációs elven működő fotónyomtatókkal a piacot. A tökéletesen sima színátmeneteket biztosító technológiával eddig a PhotoShuttle modell bizonyult a leggyorsabbnak a maga 45 másodperces időeredményével. Az új P710L 6-7-szer gyorsabb ennél, igaz, más kategóriában indul.

Az új HiTi P710L-nek már csak kevesebb, mint 7 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy egy kifogástalan minőségű, 10x15 centiméteres fotót előállítson. Ez igen markáns eredménynek számít, teljesítményben összemérhető azokkal a teljes szélességű tintasugaras nyomtatófejekkel, melyekkel a HP fotókioszkjaiban vagy -- majdani megjelenésükkor -- a Memjet nyomtatóiban találkozhatunk.

Nem csak sebessége, egyéb jellemzői is nagyobb volumenű termelésre teszik alkalmassá az új P710L-es modellt. Nagykapacitású kellékanyag csomagokkal tölthető fel, ami normál 10x15 centiméteres fotók esetén pontosan 700 képet jelent. Legfeljebb 6x9 hüvelykes (152x228 milliméteres) méretű képeket állíthatunk vele elő, ebből a nagyobb formátumú kellékanyagból 310 fotóra valót tartalmaz a csomag. Ebből és a 18 hónapos, terhelés szempontjából gyakorlatilag korlátlan garanciából is látható, hogy professzionális jellegű felhasználásra szánták a nyomtatót.

HiTi P710L

Magyarországon is hamarosan megjelenik majd a HiTi P710L, várhatóan mintegy bruttó 300 ezer forintos áron. A magas készülékár mellett érdemes megjegyezni azt is, hogy a nagykereskedelmi léptékű kellékanyag-kiszerelésnek köszönhetően egy 10x15 centiméteres kép önköltségi ára bruttó 30 forint körül mozog majd.

a címlapról