:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 11. 10:55

A Compaq abbahagyja a Presario 3500 gyártását

Tavaly októberben kezdte el gyártani a Compaq a design-os asztali PC-t, most viszont a gyártás leállítása mellett döntöttek (egyedül a japán piacra fognak még készíteni a Presario 3500-asból). A vevők a legtöbb piacon úgy tűnik nem fogadták jól a rosszabb ár/teljesítmény viszonyú PC-t, amelyben a 15"-os LCD TFT kijelző jelentősen megnyomja az árat.

A Compaq e lépése pár nappal követi a Dell hasonló húzását, a másik Texas-i PC gyártó óriás múlt héten jelentette be, azt hogy leállnak a Dell WebPC gyártásával. Az IBM viszont éppen két hónappal ezelőtt vezette be szintén 'all-in-one' design-os NetVista PC termékcsaládját, amelytől az otthoni PC kategóriában szeretné a Nagy Kék visszahóditani elvesztett piacai egy részét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.