Szerző: Dojcsák Dániel

2008. augusztus 11. 12:34

Másfél hónapon belül megérkezik a Sony Ericsson windowsos okostelefonja, az Xperia X1

A High Tech Computer (HTC) a Touch Diamond sikere után azonnal két újabb nagy dobással készül meglepni a világot. A Sony Ericsson Xperia X1 mellett a következő negyedévben az első Android-alapú készülékek is napvilágot látnak, igaz nem HTC brand alatt, hanem az ODM szerződések keretében más gyártók logóival.

[HWSW] A High Tech Computer (HTC) a Touch Diamond sikere után azonnal két újabb nagy dobással készül meglepni a világot. A Sony Ericsson Xperia X1 mellett a következő negyedévben az első Android-alapú készülékek is napvilágot látnak, igaz nem HTC brand alatt, hanem az ODM szerződések keretében más gyártók logóival.

A HTC 2008 negyedik negyedévében kezdi szállítani az első Android-alapú mobil készülékeit az ODM klienseinek -- derül ki Hui-ming Cheng pénzügyi vezérigazgató nyilatkozatából. A fejlesztés és a gyártási előkészületek teljesen a terv szerint haladnak, így valószínűleg nem lesz további csúszás a Google által fejlesztett operációs rendszert használó mobilok érkezésében.

A Touch Diamond készülék mindezidáig 30 ország, 50 mobil szolgáltatójához jutott el, az eladások már most megközelítették az egymillió darabot. A mostani bejelentésekkel és a korábbi eredményekkel együtt nem tűnik túlzónak a HTC kijelentése, miszerint negyedévenként 10 százalékkal képesek növelni árbevételüket idén. Habár a bruttó nyereségük egy százalékpontos csökkenést kénytelen elkönyvelni a második negyedévben, köszönhetően az ODM készülékek növekvő arányának.


Hamarosan kézbe vehető

Tajvani piaci források szerint a HTC még a harmadik negyedévben megkezdi a Sony Ericsson számára készülő Xperia X1 szállítását is. Ezzel egyidőben az Egyesült Királyságban már előrendelhető a készülék, melyet a vásárlóknak ingyenesen szállítanak ki majd a bevezetés napján. Mivel a pontos dátum még nem ismert, ezért ez mostantól kezdve szeptemberig bármikor lehet. A Magyarországi premier ennél várhatóan később lesz, mivel elsőként a fókusz piacokon terítik a készüléket, amibe hazánk nem tartozik bele.

A szétcsúsztatható készülék minden olyan funkcióval rendelkezik, amivel képes elkápráztatni a kütyü fanatikusokat. A 145 grammos készüléket felvértezték Wi-Fi, HSDPA, GPS és A2DP Blutooth 2.0 képességekkel is, emellett pedig a 400 Mbyte belső memóriával és microSD bővítő hellyel is rendelkezik. Az érintőképernyős kijelzőn a Windows Mobile 6.1 operációs rendszer tűnik majd fel, tehát szoftveresen is maximális igényeket elégít majd ki. Az egyetlen elrettentő dolog a fogyasztói listaára, ami az Egyesült Királyságban közel 180 ezer forintnyi angol font lesz majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról