Szerző: Dojcsák Dániel

2008. augusztus 8. 13:41

A mobil munkaerőt támogató megoldáscsomagot mutatott be az IBM

Az IBM a mai napon új szoftver és szolgáltatás együttest jelentett be kifejezetten mobil eszközökhöz fejlesztve, támogatva a mobil kapcsolattartást és munkavégzést. Ennek segítségével, olyan funkciókkal bővül a mobil környezet, melyek korábban csak számítógép klienseken voltak elérhetőek. A bemutatott megoldások mind az üzleti mind az egyéni felhasználók számára kínálnak újdonságokat.

[HWSW] Az IBM a mai napon új szoftver és szolgáltatás együttest jelentett be kifejezetten mobil eszközökhöz fejlesztve, támogatva a mobil kapcsolattartást és munkavégzést. Ennek segítségével, olyan funkciókkal bővül a mobil környezet, melyek korábban csak számítógép klienseken voltak elérhetőek. A bemutatott megoldások mind az üzleti mind az egyéni felhasználók számára kínálnak újdonságokat.

Az IBM legújabb fejlesztése gyorsabb üzleti döntéseket és folyamatos kapcsolatot ígér üzletfelekkel, kollégákkal és barátokkal, olyan módon, mint ahogyan azt a PC korszakban, a gép előtt ülve megszokhattuk. Figyelembe véve, hogy a technológiát használó személyek a szabadidejükben sem mondanak le a munkaeszközök jelentette kényelemről, az IBM nem kizárólag üzleti funkciókkal, hanem számos fogyasztói megoldást is integrált.

Az IBM Üzleti Értékek Intézetének vizsgálata szerint világszerte hamarosan eléri az egy milliárd főt a mobil internetet használók száma, ami 191 százaléka növekedés 2006-hoz képest, plusz ez évenként további 24 százalékkal növekszik. A számítógéppel dolgozók 67 százaléka pedig már ma is mobil illetve valamilyen vezetéknélküli kapcsolatot is használ a hálózathoz való csatlakozásra. Az IBM éppen ezt a trendet kívánta meglovagolni azzal, hogy ő is megjelent egy sajátos fejlesztéssel, ami lehetővé teszi az eddig csak PC környezetben futó alkalmazások mobil készülékeken való futtatását.

A csomag által felvonultatott termékek lefedik az üzleti intelligencia, a közös munka, közösségi hálózatok és az üzleti teljesítménynövelő alkalmazások területeit is. A Cognos 8 Go Mobile szoftverrel a felhasználók el tudják érni az üzleti intelligencia adatokat, illetve az IBM kiadott egy béta verziójú szoftvert, a Domino Web Access 8.0.2-t, a webes elérés, e-mail és naptár funkciók eléréséhez az iPhone 3G-n. Mivel az IBM szoftverei nyílt forráskódokra épülnek, ezért szinte minden platformon használhatóak lesznek, mint például a BlackBerry, iPhone, Windows Mobile és Symbian operációs rendszerek alatt.

A Kék Óriás nemcsak alkalmazásokat ad a mobil munkavégzés támogatására, hanem fejlesztői eszközöket is a meglévő kliens-szerver alkalmazások mobilizálásához. A Rational Host Access Transformation Services segítségével webes felületre lehet konvertálni a System z mainframe és i5/OS terminál alkalmazásokat, és külön rendelkezik támogatással mobiltelefonok és kéziszámítógépek számára is.

A bejelentésnek a szoftverek mellett fontos részét képezi az IBM által kínált új üzleti tanácsadói szolgáltatás, ami elősegíti a mobil munkakörnyezet kezelését. A Mobility@Work-nek nevezett tanácsadói és implementációs szolgáltatások az IBM szerint akár 30 százalékkal is növelhetik a dolgozók produktivitását és komolyan csökkenti az ingatlanra fordított kiadásokat.. A rugalmasság, hatékonyság és a dolgozók elégedettsége mind javítható a mobil munkakörnyezet fejlesztésével.

Továbbá az IBM stratégiájának fontos részét képezi a szolgáltatások automatizálása is. WebSphear Business Monitor néven egy olyan analitikus szoftvert fejlesztettek, melynek segítségével az alkalmazottak és főként a vezetők, bármikor menet közben képesek ellenőrizni percre pontosan, hogy hogyan teljesít az üzletük, s akár a vállalat termelési folyamatairól is pontosan tájékozódhatnak egy egyszerű mobil eszköz segítségével.

Az IBM saját maga is elkötelezett híve a mobil munkaerőnek, hiszen nálunk már a dolgozók 40%-a nem helyhez kötött, így a fejlesztésekhez eleve egy komoly teszt környezet áll rendelkezésre a cégen belül. A belső felhasználáson túl számos vezető telekommunikációs szolgáltató vezette be az IBM megoldásait, úgy mint az AT&T, Bharti, China Telecom, Sprint és a Virgin Mobile.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.