:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 31. 14:09

Tesztelők kerestetnek az Internet Explorer 8 második bétájához

Kibővítené az Internet Explorer böngésző új, nyolcas változatának bétatesztelői körét a Microsoft. Az IEBlog fejlesztői blogon megjelent felhívás szerint eddig csak azok vehettek részt a tesztelésben, azok küldhették el közvetlenül visszajelzéseiket az IE fejlesztői csapatnak, akik a Microsoft Connecten keresztül csatlakoztak az IE8 Technical Beta programhoz -- a szoftvercég a böngésző második bétájának közelgő megjelenésével azonban változtatni kíván ezen a gyakorlaton.

[HWSW] Kibővítené az Internet Explorer böngésző új, nyolcas változatának bétatesztelői körét a Microsoft. Az IEBlog fejlesztői blogon megjelent felhívás szerint eddig csak azok vehettek részt a tesztelésben, azok küldhették el közvetlenül visszajelzéseiket az IE fejlesztői csapatnak, akik a Microsoft Connecten keresztül csatlakoztak az IE8 Technical Beta programhoz -- a szoftvercég a böngésző második bétájának közelgő megjelenésével azonban változtatni kíván ezen a gyakorlaton.

Az IE8 Beta 2 a jövő hónapban, először angol nyelven lesz elérhető, de egy hónapon belül 20 különféle nyelven kiadják, hogy a lehető legszélesebb közönség tudja használni, és a beérkező visszajelzések alapján a Microsoft elvégezhesse az utolsó simításokat a végleges verzió őszre ígért megjelenéséig. Chris Wilson, az Internet Explorer platformmérnöke még az első bétaváltozat megjelenése kapcsán elmondta, hogy a következő generációs böngésző fejlesztésekor kiemelt figyelmet fordítanak a még nagyobb biztonságra, a könnyebb használhatóságra és a szabványoknak való megfelelésre. A böngésző két módban képes megjeleníteni a weboldalakat, "szabványos", és "IE7 emulációs" módon.

Az IE8 második bétájának megjelenési időpontját június elején pontosította Bill Gates, aki az akkori Tech-Ed konferencián nem sokat beszélt az új böngészőről, annak csupán két képességet mutatta be. Az egyik (Activities) lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó az adott weboldalon található információkat közvetlenül egy másik oldal inputjaként használja, például egy bolt címét automatikusan, egyetlen kattintással bedobhatja a Live Mapsbe, egy termék nevét az eBay keresőjébe, egy ismeretlen szót a Wikipediaba vagy szótárba. A másik, Gates által említett szolgáltatás (Web Slices) az Apple Safari Web Cliphez hasonlóan képes a weboldalak egyes részeiből widgeteket létrehozni, amelyeket a felhasználó úgy is megnézhet, hogy közben magát az oldalt nem látogatja meg.

A Microsoft most minél több bétatesztelő bevonásával igyekszik stabilabbá, biztonságosabbá és összességében használhatóbbá tenni az új böngésző végleges változatát, a második béta ennek érdekében több tesztelőnek adja meg a lehetőséget a közvetlen visszacsatolásra. Aki érez magában affinitást a feladatra, az most egy az IESO@microsoft.com e-mail címre küldött motivációs levélben jelezheti részvételi szándékát a tesztprogramban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.