:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 10. 12:20

Idén először magyar egyetemek, főiskolák is nevezhetnek a Ricoh és a Sun Java-fejlesztői versenyére

A Ricoh és a Sun Microsystems idén negyedszer rendezi meg közös Java-fejlesztői versenyét, amelyre most először hazai felsőoktatási intézmények is nevezhetnek. A feladat egy Ricoh multifunkciós berendezésen futó Java-megoldást fejleszteni, mely segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre.

[HWSW] A Ricoh és a Sun Microsystems idén negyedszer rendezi meg közös Java-fejlesztői versenyét, amelyre most először hazai felsőoktatási intézmények is nevezhetnek. A feladat egy Ricoh multifunkciós berendezésen futó Java-megoldást fejleszteni, "mely segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre".

November 20-ig a szervezők olyan magyar felsőoktatási intézmények jelentkezését várják az edu.ricoh-developer.com weboldalon, ahol a pályázat témájához kapcsolódó szak működik, vagy ilyen jellegű oktatás folyik. A felsőoktatási intézmények hallgatói illetve hallgatói csoportjai az intézmények jelentkezését követően szeptember 1-től regisztrálhatnak ugyanitt.

A tényleges verseny már októberben elindul, a pályázók megkezdhetik a fejlesztést emulátoros környezetben, ezeket januárig kell leadniuk, és a szakmai zsűri választja ki azokat, akik aztán az elkészített alkalmazást az emulátoros környezetből Ricoh MFP környezetbe ültetik át. Az országos döntőbe jutó négy pályázat ennek kivitelezéséhez megkapja a Ricoh Aficio MP2550 multifunkciós berendezéseket. Az országos döntő nyertese továbbjut a 2009. áprilisi londoni nemzetközi versenyre.

Az európai döntő győztes csapata egyhetes San Francisco-i utazást nyer a JavaOne konferenciára. A díjak között szerepel még egy Ricoh Aficio GX2500 zselés nyomtató induló készlettel, négy darab Ricoh Professional GR Digital II fényképezőgép, valamint Sun SPOT Development Kit és Sun Microsystems ajándékcsomag.

A Ricoh szerint a verseny egyedülálló alkalom arra, hogy a pályázók két vezető nemzetközi technológiai vállalattal közösen dolgozhassanak, és programozói képességeiket a gyakorlatban is próbára tegyék, de a versenyre azért is érdemes lehet nevezni, mert az országos döntőben a négy legjobb eredményt elérő csapat Ricoh Aficio MP2550 multifunkciós eszközt nyerhet felsőoktatási intézményének.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról