Szerző: zimi

2008. július 2. 11:05

Gyantabevonatú pigmenttel dolgoznak az Epson új multifunkciós nyomtatói

A külsőre is adnak az Epson új multifunkciós készülékei, de nem csak ennyi újdonsággal szolgálnak: a Stylus SX200 és SX400 modellek otthoni felhasználók számára kínálnak fotóminőségű nyomtatási megoldást a piac jelenleg legolcsóbb tintapatronjaival.

[HWSW] A külsőre is adnak az Epson új multifunkciós készülékei, de nem csak ennyi újdonsággal szolgálnak: a Stylus SX200 és SX400 modellek otthoni felhasználók számára kínálnak fotóminőségű nyomtatási megoldást a piac jelenleg legolcsóbb tintapatronjaival.

A Stylus SX200 és SX400 multifunkciós készülékeket könnyű elhelyezni a lakásban, visszafogott méretük ellenére mégis színenként cserélhetők bennük a patronok. Az SX200 és SX400 egyaránt a megújult, T089-es kódszámú tintapatron-családra épül, amely egy továbbfejlesztett pigmentalapú tintát, az Epson DURABrite Ultrát tartalmaz, aminek a részecskéit egy védő gyantaburok zárja körül. A gyártó közleménye szerint ennek köszönhetően a nyomatok ellenállnak a víznek, a fakulásnak és az elmaszatolásnak, fotóalbumban pedig akár 200 évig is megőrzik minőségüket.

Epson Stylus SX200

A DURABrite Ultra előnyei között felsorolják még, hogy minden papírtípuson jó minőséget ad, illetve olcsó. A hazai forgalmazó színenként 1600 forint alatti javasolt végfelhasználói árat adott meg, ami mintegy 20 százalékkal alacsonyabb az eddig alkalmazottnál. Hogy ez mennyire lehet kedvező a gyakorlatban, arról egyelőre nem tudunk biztosat mondani, a kibocsátott specifikációk ugyanis nem említik a konkrét kapacitásokat.

Mind az SX200-zal, mind az SX400-zal lehetséges a digitális fényképezőgépről való közvetlen nyomtatás az indexképek, a beépített memóriakártya-olvasó, illetve a PictBridge csatlakozó segítségével. A fotók, dokumentumok beolvasáshoz 1200 dpi felbontású síkágyas lapolvasót szereltek mindkét modellbe. Ezeken túl az SX400 a kezelést leegyszerűsítendő egy 6,3 centiméter átlójú LCD-képernyővel is rendelkezik.

Epson Stylus SX400

A nyomtatókba integrált Epson PhotoEnhance technológia a bőrtónusokat, a tájképeket és az eget automatikusan felismeri, és optimalizált beállításokkal nyomtatja ki. Vörös szem eltávolítása számítógépen, a mellékelt Epson Easy Photo Print szoftverrel lehetséges. Az Epson Easy Photo Fix segítségével feljavíthatók a színek, eltávolíthatók a porszemek és korrigálható a fényesség. A csomagban megtalálható az ABBYY FineReader optikai karakterfelismerő szoftver is, mely a képként beolvasott szöveg szerkesztését és dokumentummá alakítását teszi lehetővé.

A Epson Stylus SX200 és SX400 teljesíti az Energy Star szabvány követelményeit, az újonnan bevezetett automatikus standby-funkció tovább hivatott csökkenteni a készülék energiafogyasztását. Mindkét új termék júliustól lesz elérhető a hazai üzletekben.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.