Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 27. 12:04

Jó negyedév után leminősítés a Red Hatnél

Kiemelkedően jó első negyedévet zárt a Red Hat, a május 31-én véget ért időszakban a bevétel és az üzemi nyereség egyaránt harmadával nőtt, a nettó eredmény azonban egyszeri költségek miatt alig emelkedett.

[HWSW] Kiemelkedően jó első negyedévet zárt a Red Hat, a május 31-én véget ért időszakban a bevétel és az üzemi nyereség egyaránt harmadával nőtt, a nettó eredmény azonban egyszeri költségek miatt alig emelkedett.

A Red Hat első negyedéves bevétele 32 százalékkal 156,6 millió dollárra emelkedett, amelyből 130 millió dollár előfizetésekből folyt be, a fennmaradó rész pedig szolgáltatásokból és oktatásból. Az előfizetésből származó bevétel 27 százalékkal emelkedett egy év alatt, a tréningekből és szolgáltatások forgalma pedig 64 százalékkal ugrott meg. A cég nettó eredménye 16,2 millió dollárról 17,3 millióra emelkedett, ami mindössze 7 százalékos növekedést jelent, de ennek oka egyszeri költségekben (adózás és részvényalapú kompenzáció) keresendő. Ezek kiszűrésével a profit 37 millió dollár volt, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A bejelentés után több elemzőcég is leminősítette a Red Hat papírjait mondván, a közeljövőben nem várható olyan esemény, ami látványosan növelhetné a célárfolyamot megközelítő árfolyamot. A jelenleg is tartó második negyedévre a Red Hat 162-164 millió dolláros forgalom mellett részvényeként 18 centes eredményt vár, ami egybeesik az elemzői konszenzussal. A teljes pénzügyi évben a cég továbbra is 665-680 millió dollár közötti bevételre számít -- a tavalyi évet 523 milliós forgalommal zárta a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról