:

Szerző: Bányai György

2008. június 3. 11:02

Szállingóznak a részletek az Acer ultraolcsó noteszével kapcsolatban

Az Acer is indul az Eee PC által megindított ultraolcsó noteszgép-kategóriában, 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt kisgépével kapcsolatban napvilágra kerültek a részletes termékjellemzők is.

[HWSW] Az Acer is indul az Eee PC által megindított ultraolcsó noteszgép-kategóriában, 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt kisgépével kapcsolatban napvilágra kerültek a részletes termékjellemzők is.

Az Acer Aspire One névre keresztelte a nyár végén érkező olcsó noteszgépét, amely az Intel 1,6 GHz-es Atom processzorát zárja magába. A 8,9 hüvelykes kijelző 1024x600 képpontból rakja össze a képet, amelyen ezért a weboldalak nagy hányada vízszintes görgetősáv nélkül jelenhet meg. A háttértár kétféle lehet, választható hagyományos, 2,5 hüvelykes, 80 gigabájtos merevlemez, vagy SSD meghajtó is. Utóbbi a merevlemez kapacitásának tizedét nyújtja.

A kevesebb mint egy kilogrammos Aspire One rendelkezik vezeték nélküli hálózati csatolóval, amelyet kiegészíthetünk extraként rendelhető HSDPA-, vagy WiMAX-modullal is. A géphez háromcellás akkumulátort mellékel a gyártó, amelyet hatcellással is kiválthatunk. A gépház három USB 2.0 kapu mellett vezetékes LAN-aljzatot, SD-kártyahelyet, valamint VGA-kimenetet is kínál. A billentyűzet alatti tapipad két gombja nem alul, hanem az aktív terület jobb- és bal oldalán helyezkedik el.

Acer Aspire One

Az Aspire One kétféle operációs rendszerrel is rendelhető lesz késő nyártól, illetve kora ősztől, ezek közül a Linux speciális, e gépre szabott változata az olcsóbb, a Windows XP otthoni változata pedig a drágább változatok rendszere lehet. Az Aspire One árát még pontosan nem ismerhetjük, kiszivárgott információkat alapul véve azonban 400 dolláros indulóárral számolhatunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.