Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 30. 12:41

Bővíti debreceni telephelyét az IT Services Hungary

A rendszerintegrációra és informatikai outsourcingra összpontosító IT Services Hungary a T-Systems nemzetközi csoportjának magyar leányvállalata kibővíti tavaly létrehozott debreceni telephelyét. Az új, több mint 10 ezer négyzetméteres irodaépület alapkövét tegnap rakták le.

[HWSW] A rendszerintegrációra és informatikai outsourcingra összpontosító IT Services Hungary a T-Systems nemzetközi csoportjának magyar leányvállalata kibővíti tavaly létrehozott debreceni telephelyét. Az új, több mint 10 ezer négyzetméteres irodaépület alapkövét tegnap rakták le.

A többmilliárd forintos beruházással épülő létesítmény már az idén 150 új dolgozónak biztosít helyet, ami 50 százalékos létszámnövekedésnek felel meg, de 2010-ig több száz alkalmazott felvételét teszi lehetővé. Ilosvai Péter, az ITSH ügyvezetője szerint "a működési költségek, a képzett, tehetséges fiatal munkaerő megléte és a jó infrastruktúrális viszonyok játszották a fő szerepet" Debrecen kiválasztásában.

"A város vezetése elkötelezett a gazdasági szereplőkkel való együttműködésben, úgy gondolom igazi partnerekre találtunk" -- mondta Ilosvai. "És hasonlóképpen a Debreceni Egyetem, mely fő szerepet játszik abban a dinamikus fejlődésben, mely Magyarország második legnagyobb városát jellemzi. Reméljük, hogy az idén 140 éves fennállását ünneplő Debreceni Egyetemmel a jövőben is szoros kapcsolatokat ápolhatunk.

"Debrecen gazdaságfejlesztési tervében kiemelt helyen szerepel a magas hozzáadott értéket képviselő ipar és szolgáltatások meghonosítása" -- monda a város polgármestere, Kósa Lajos. "Természetes tehát, hogy egy ilyen partnert tárt karokkal fogadunk. A másik oldalról nézve is nagyon előnyös az együttműködés, hiszen a Debreceni Egyetemen folyó, magas színvonalú szakemberképzés lehetővé teszi azt, hogy az IT Services minőségi munkaerőhöz juthasson."

a címlapról