Szerző: Bányai György

2008. május 20. 14:31

Az AU Optronics hajlított TFT-kijelzőt mutatott be

Az AU Optronics bemutatta hajlított kijelzőjét, melyet üveg hordozó segítségével alakított ki. Az újdonság előnye, hogy a TFT-panelek minőségét érhette el így a gyártó ellentétben az egyéb görbült, vagy hajlékony kijelzőkkel szemben.

[HWSW] Az AU Optronics bemutatta hajlított kijelzőjét, melyet üveg hordozó segítségével alakított ki. Az újdonság előnye, hogy a TFT-panelek minőségét érhette el így a gyártó ellentétben az egyéb görbült, vagy hajlékony kijelzőkkel szemben.

Az AU Optronics a világon elsőként jelentett be olyan TFT-megjelenítőt mely az üveg alapanyagú hordozóanyag használata mellett szakít a teljesen sík megjelenéssel. A panel a görbe felület ellenére képes visszaadni a hétköznapi TFT-panelektől megszokott képminőséget, mert felépítésében és az alkatrészek anyagát illetően szinte nincs eltérés a gyártástechnológiában. A kijelző görbülete által leírt sugár 100 milliméter.

Az AU Optronics azért, hogy a háttérvilágítás fényereje a kijelző minden négyzetmilliméterén azonos erősségű legyen, annak formáját is a kijelzőhöz igazította, egyező intenzitással világít a kijelző közepén és szélein egyaránt. Az új kijelző szabadabb szárnyalást enged a formatervezők számára, a gyártó szerint órák és műszerfalak is frissebbek lehetnek az alkalmazása esetén.

AU Optronics

A tajvani gyártó az íves megjelenítő mellett egy hajszálvékony panelt is kiállít a május 18-tól 23-ig Los Angelesben megrendezésre kerülő 2008 Society for Information Display (SID) kiállításon, ez utóbbi 2,1 grammos, 1,9 hüvelykes és mindössze 0,63 milliméter vékony, ráadásul napfényben is jól olvasható. Az új kijelző kerek hat századot ver a gyártó 2007-ben bemutatott 0,69 milliméter vékony rekorderére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról