:

Szerző: Bizó Dániel

2008. május 19. 16:23

Újra a Yahoo! körül köröz a Microsoft

Újra kerülgeti a Yahoo!-t a Microsoft, miután a szoftveróriás május harmadikán visszavonta felvásárlási ajánlatát. Egyelőre azonban nincs szó újabb beolvasztási kísérletről, Redmond minden lehetséges alternatívát megvizsgál, mellyel erősítheti online tevékenységét a Google elleni küzdelemben.

[HWSW] Újra kerülgeti a Yahoo!-t a Microsoft, miután a szoftveróriás május harmadikán visszavonta felvásárlási ajánlatát. Egyelőre azonban nincs szó újabb beolvasztási kísérletről, Redmond minden lehetséges alternatívát megvizsgál, mellyel erősítheti online tevékenységét a Google elleni küzdelemben.

A Microsoft közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy a Yahoo! felvásárlási ajánlatának visszavonását követően alternatívákat keres online tevékenységének fejlesztésére, melyekbe beletartozik egy, a dotkom-vállalattal kötött esetleges megállapodás is. Ez egyelőre nem jelenti azt, hogy a Microsoft újabb felvásárlási ajánlatot tenne, ugyanakkor ez a lehetőség sem kizárt a jövőbeni fejlemények függvényében.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft valamiféle keresési hirdetési megállapodás megkötését javasolta a Yahoo! számára. Az üzleti lap információi alapján Redmond mindenképpen szeretné megakadályozni, hogy a piacot vezető Google egyezségre jusson a Yahoo!-val: sajtóértesülések alapján a két vállalat a Microsoft felvásárlási kísérlete óta egy olyan partnerségen dolgoznak, ahol a Yahoo! egyes felületein, például a keresési találatoknál a Google szolgáltatná a hirdetéseket, a bevételen pedig megosztoznának. A Google hirdetéskiszolgáló rendszere hatékonyabb, látogatónként több bevétel generálására képes.

Egy Google-Yahoo! paktum létrejötte ugyanakkor nem zökkenőmentes. A Google piaci dominanciájából kifolyólag valószínűleg szigorú hatósági vizsgálatot indítana el a túlzott piaci koncentráció miatt az Egyesült Államokban és valószínűleg az Európai Unióban egyaránt. Az elmúlt időszakban a két kontinens versenyhatóságai számos alkalommal tanújelét adták, hogy nem riadnak vissza akár drákói szigorral büntetést mérni a versenykorlátozó vállalatokra. További hosszadalmas vita tárgya lehet a bevételek pontos megosztása, továbbá a két vállalat félti egymástól üzletileg érzékeny adatait.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a Carl Icahn ismert dollármilliárdos kiterjedt választási küzdelemre készül a Yahoo! közelgő részvényesi gyűlésén. A Wall Street Journal forrásai úgy tudják, Icahn más elégedetlen részvényesek támogatásával együtt saját embereivel igyekszik leváltatni majd az igazgatótanács jelenlegi tagjait annak érdekében, hogy tárgyalóasztalhoz kényszerítse a vállalatot a Microsofttal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.